Vasárnap óta Románia védelmezi a demokráciák értékeit

Vasárnap óta Románia védelmezi a demokráciák értékeit

A DemokrĂĄciĂĄk KĂśzĂśssĂŠge nemzetkĂśzi szervezet elnĂśksĂŠgĂŠt vette ĂĄt vasĂĄrnaptĂłl RomĂĄnia.

A kĂźlĂźgyminisztĂŠrium arrĂłl tĂĄjĂŠkoztatott, hogy a demokrĂĄcia ĂŠrtĂŠkeit vĂŠdelmező szervezet, a DemokrĂĄciĂĄk KĂśzĂśssĂŠge ĂŠlĂŠre kerĂźlni annak elismerĂŠsĂŠt jelenti, hogy RomĂĄnia tiszteletben tartja ezeket az ĂŠrtĂŠkeket ĂŠs stabil demokratikus rendszerkĂŠnt tekintenek rĂĄ. Az elnĂśki mandĂĄtum kĂŠt ĂŠvre szĂłl, ĂŠs ez a tisztsĂŠg megerősĂ­theti RomĂĄnia hitelĂŠt, javĂ­tani fogja nemzetkĂśzi megĂ­tĂŠlĂŠsĂŠt – derĂźl ki a kĂśzlemĂŠnyből.

Az elnĂśki tisztsĂŠget betĂśltő orszĂĄgnak – a mĂĄr futĂł projektek mellett – lehetősĂŠge van Ăşj cĂŠlok kitĹązĂŠsĂŠre is. A kĂźlĂźgyi tĂĄjĂŠkoztatĂĄs ĂŠrtelmĂŠben RomĂĄnia kiemelt figyelmet fog szentelni a fiatalok rĂŠszvĂŠtelĂŠnek a demokratikus dĂśntĂŠsi folyamatokban, valamint a fenntarthatĂł fejlődĂŠsnek, amely az eljĂśvendő nemzedĂŠkek ĂŠletminősĂŠgĂŠt nĂśveli.

Hírdetés

Romånia hivatalosan a szeptember 26-åra tervezett ceremóniån veszi åt az elnÜki tisztsÊget az ENSZ New York-i szÊkhelyÊn. Ramona Mănescu kßlßgyminiszter lengyel hivatali kollÊgåjåtól, Jacek Czaputowicztól veszi åt a megbízatåst.

Románia azon 106 ENSZ-tagország egyike, amely aláírta a Varsói Szerződést, a Demokráciák Közösségének alapító dokumentumát.

Az mĂĄr csak aprĂł szĂŠpsĂŠghiba, hogy LengyelorszĂĄg felĂŠ a jogĂĄllamisĂĄg rendszerszintĹą megsĂŠrtĂŠse miatt kĂśtelezettszegĂŠsi eljĂĄrĂĄst indĂ­tott az eurĂłpai BizottsĂĄg, ĂŠs tavasszal mĂŠg RomĂĄnia felĂŠ is kiltĂĄsba helyeztek egy ugyanilyet. ((agerpres, hĂ­rszerk)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »