Vasárnap bajnokavató lehet Komáromban

Vasárnap bajnokavató lehet Komáromban

Szombaton (19.00) és vasárnap (19.30) folytatódik a férfi-röplabdaextraliga döntősorozata. Újabb két komáromi győzelem esetén bajnokavatót is tarthatnak a címvédő otthonában.

Egy hete mindkét eperjesi mérkőzésen a vendégek diadalmaskodtak viszonylag simán. A két 3:1-es győzelemmel a címvédéshez vezető út felét már megtette a komáromi csapat. „Mentálisan és fizikálisan is jól teljesítettünk. Minden előre megbeszélt dolgot betartottunk a két meccsen, amelyeken dominálni tudtunk – nyilatkozta lapunknak a tegnapi edzés előtt Forró Balázs, a komáromiak játékosa. – Szerintem az eperjesiek sokkal jobban felkészültek belőlünk, mint az alapszakaszbeli meccsek előtt, amiket megnyertek. Szervában most is erősek voltak, jól védekeztek, de ki tudtuk zökkenteni őket a ritmusukból, ezért sikerült nyernünk.”

Az egyik fél négy győzelméig tartó sorozatban így 2:0-ra vezetnek a Duna-partiak, ami azt jelenti, hogy egy hasonlóan sikeres hétvége után vasárnap akár bajnokavatót is tarthatnak Komáromban. „Nagyon sok fog múlni a szombati meccsen. De annak is ugyanúgy megyünk neki, mint ha 0:0 lenne az állás. 120 százalékot bele fogunk adni, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég. De olyan érzésem van, hogy jól fog elsülni a dolog” – tette hozzá Forró.

A hazaiak már csak azért is örülnének egy ilyen forgatókönyvnek, mivel a tavalyi, klubtörténeti elsőség megszerzését zárt kapuk mögött, üres lelátók előtt kellett ünnepelniük a járvány miatt. Most azonban minden rajongó ott lehet a komáromi sportcsarnokban, ahol mazsorettekkel, táncos és kerékpáros betétekkel is készülnek a szervezők.

Hírdetés

A lényeg, persze, magán a játékon lesz. A röplabdázók ezúttal is taraflex borításon játszhatnak, s rendelkezésre fog állni a videóbíró és a Challenge-rendszer is. És az eperjesi meccsektől eltérően már ott lehet a hazai kispadon Gabriel Chochoľak vezetőedző is. A komáromiak mestere ugyanis felgyógyult a magas lázzal járó hörghurutból.

A helyette múlt héten beugró Ferencz Dávid mellett a pályán František Ogurčák irányította a társait. „Az előnyünk nem jelent semmit, már nem egyszer megtörtént, hogy egy csapat 0:2-ről fordított. Ahogy az első két találkozón az eperjesieken volt nagyobb nyomás, most rajtunk lesz, ezúttal tőlünk várják jobban a győzelmeket. Türelmesnek kell lennünk és azt játszani, amit tudunk. Nem szabad arra gondolnunk, hogy közelebb járunk a bajnoki címhez” – mondta a sportnapilapnak Ogurčák, aki első bajnoki címét húsz éve szerezte a puhóiakkal.

Érdekesség, hogy a 2014/15-ös idényben épp ellenkező előjellel zárult a két csapat fináléja, az eperjesiek a lehető leggyorsabban (4:0) lezárták a sorozatot – azaz vasárnap este akár egyfajta revans is megvalósulhat komáromi részről.

A két mérkőzést élőben közvetíti a Joj Šport.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »