Vasárnap átállunk a téli időszámításra, a vasúti menetrend nem változik

Vasárnap átállunk a téli időszámításra, a vasúti menetrend nem változik

Vasárnaptól Románia is áttér a téli időszámításra, hajnali 4 órakor 3 órára kell visszaállítani az óramutatókat. Az óraátállítás nem fogja befolyásolni a vonatok menetrendjét.
A Román Vasúttársaság (CFR) személyszállító részlege csütörtökön közölte, hogy hajnali 4 óráig – amely 3 óra lesz – a nyári időszámítás szerint indulnak el a vonatok, 4 óra után pedig a téli időszámításnak megfelelően.

Hírdetés

Azok a szerelvények, amelyek a nyílt pályán haladnak óraátállításkor, a legközelebbi állomáson fognak várakozni, hogy a megváltozott időszámításhoz igazodjon a menetrendjük. Amennyiben az óraátállítás a végállomáshoz közel éri őket, folytatják útjukat, írta a CFR közleményére hivatkozva az Agerpres.

Tekintettel arra, hogy a szomszédos országok is október 25-én térnek át a téli időszámításra, az ezekkel közös határon át is menetrend szerint közlekednek a vonatok. A CFR emlékeztet, hogy az utasoknak az utazás teljes ideje alatt viselniük kell a védőmaszkot, és ez az állomásokon, várótermekben, peronokon is kötelező.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »