Várszegi Asztrik a migránsokkal tart

Amíg Márfi Gyula veszprémi érsek mindig következetesen kiáll nemzetünk érdekében a migránsügy kapcsán, addig Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát pont az ellenkezőjét teszi. Persze ismerve Várszegi kötődéseit, ezen nagyon nem is lehet csodálkozni.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét

Várszegi a HVG-nek a minap kifejtette, hogy a mostani migráció „megállíthatatlan népvándorlás”, a kvótanépszavazás során a „nem”-re szavazásra való buzdítás „túlzott propaganda dacreakció”, ami „blokkolja a gondolkodást”. Ráadásul nem is rendelkezünk elég információkkal a migránsokról.

Hírdetés

Megtudhattuk tőle aztán azt is, hogy akár „életünk árán” is meg kell védenünk a migránsokat, mert a jézusi parancs értelmében „még az ellenségemet is szeretnem kell”. Így hát a lehető legrosszabb lóra tesznek azok, akik elutasítják betelepítésüket. Képmutató farizeusok, álszent ájtatoskodók.

Aláaknázott Európában élünk. Az aláaknázók, a liberalizmus humanista álarcban mutatkozó szemfényvesztői között azonban, amint Várszegi esete tanúsítja, klerikusok is találhatók. Klerikusok, akik kettős mércével mérnek. Ha a liberális utópisták által az európai fehér népesség felszámolására beözönlő migráns tömegek szennyesét tisztára kell mosni, ott vannak a legelső sorban.

Legnagyobb bűnük, hogy a szeretetről való keresztény tanítást a kettős mérce jegyében teljesen meghamisítják. Ha a migránsok térnyerésére nemet mondunk, bűnről beszélnek, de ha a migránsok borítják fel a rendet, a szeretet jegyében elvárják, hogy azt némán vegyük tudomásul, sőt asszisztáljunk hozzá.

Régi igazság: egy jó pap tömegeket tud a mennyországba vinni, viszont egy rossz szintén tömegeket a pokolba. Egyben azonban joggal reménykedhetünk: azok, akik valóban keresztények, tudják, hogy Várszegi megnyilatkozásaira éppúgy nemet kell mondaniuk, mint Gyurcsány és köre viselkedésére.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »