Varsó is behódolt a zsidó zsarolásnak – lengyel küldöttség is Canossát jár Jeruzsálemben

Varsó is behódolt a zsidó zsarolásnak – lengyel küldöttség is Canossát jár Jeruzsálemben

Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter röviddel ezelőtt bejelentette, hogy egyelőre nem léptetik hatályba a nemrégiben meghozott, úgynevezett "holokauszttörvényt", amelynek értelmében akár hároméves szabadságvesztéssel is sújtható az, aki nagy nyilvánosság előtt a lengyeleket vagy Lengyelországot a zsidók holokausztjában való részvétellel vádolja. A törvény hatályba léptetése helyett lengyel igazságügyi küldöttség utazik Izraelbe – jelenti gyorshírben a Jediot Áháronot izraeli lap.

Andzrej Duda lengyel államelnök egy héttel ezelőtt már aláírta a varsói parlament két háza által megszavazott, úgynevezett "holokauszttörvényt", amely büntette volna azokat, akik a lengyeleket és Lengyelországot – amely utóbbi egyébként a kérdéses időszakban gyakorlatilag nem is létezett – a zsidók második világháborús holokausztjában való bárminemű bűnrészeséggel vádolják. Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszter ma este azonban bejelentette, hogy Varsó befagyasztja az említett "holotörvényt".

A lengyel igazságügyi miniszter egyben azt is bejelentette, hogy Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök korábbi kérésének eleget téve lengyel igazságügyi küldöttség érkezik Jeruzsálembe a zsidók által vitatott törvény további sorsának megvitatására. A lengyel "holokauszttörvény" a korábbi elképzelések értelmében március 1-jén lépett volna hatályba, Varsó azonban a már az államelnök, Andzrej Duda által is aláírt törvény hatályba léptetését az alkotmánybíróság véleményezéséig befagyasztja.

H. J. – Kuruc.info

Hírdetés

"Polish shit" – Izraelben mocskolódó firkákkal is zaklatják a lengyel nagykövetség munkatársait

A lengyelek még ezek után sem értik, hogy fölösleges udvarolni a zsidóknak: műemlékké nyilvánítják a megmaradt gettófal részeit Varsóban

A holokauszt elkövetői között zsidók is voltak – mondta a máskor zsidó gyökereivel büszkélkedő lengyel kormányfő

Újabb hazudozóról derült ki, hogy Auschwitz helyett Izraelben haltak meg a nagymamái – magyargyűlölő pártelnök a lebukott holoiparos

Ezt is megértük: a Jád Vásém emlékközpont a "holokausztról folyó vita szólásszabadságáért" aggódik

Vezető rabbi: "lengyelek tuszkoltak be bennünket a vagonokba" – Izrael frontális támadásba lendült Lengyelország ellen

Lengyelországban törvényileg tiltották meg a holokausztban való bűnrészesség említését – Izraelben máris áll a bál


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »