Varnus Xavér üzent a férfinak, aki szexuális zaklatással vádolta meg

Múlt héten a Hitrádióba telefonált be egy 40 év feletti férfi, aki az orgonaművész nevét nem kimondva, de jól körülírva szexuális zaklatással vádolta meg Varnus Xavért.

A telefonáló azt állította, hogy még a rendszerváltás előt, amikor ő 15 éves volt, egy közös fellépés utáni éjjelen Varnus többször is szexuális ajánlatot tett neki. Az orgonaművész most a Facebookon reagált a vádakra, nyilatkozatot adott ki – írta meg az Index. A művész a telefonálót beazonosította és meg is nevezte, az állításait cáfolta, és felszólította, hogy vállalja a nevét és álljon ki a nyilvánosság elé. Varnus azt is megírta, hogy az ő emlékezete szerint hogyan és mi történt akkor.

Hírdetés

„A történet a valóságban így zajlott le: 1992. nyarán felhívott ismeretlenül Mérei Mária csellista, aki azév nyarán alakította meg a Musica Pannonica kamarazenekart (ennek cégbejegyzése 1992. nyarán történt), s felkért, vegyek fel egy közös lemezt zenekarukkal a szentgotthárdi apátságban. Ezt el is készítettük 1992. őszén, Petró János vezényletével, hangmérnöke Kondás Ferenc, zenei rendezője pedig Osváth Zoltán volt. Életemben először, 1992 őszén találkoztam tehát Mérei Tamással, aki 19 esztendős volt ekkor, és zeneakadémista. Láthatólag nagyon rajongott irántam, talán túlságosan is, de helyesen mondja: valóban nem történt közöttünk semmi.

Párkapcsolatban éltem, s ezekben a napokban akkori élettársam is velem volt, mint ahogy azt ő is megemlítette az interjúban. Beszélgettünk vele is, másokkal is, felvettük a lemezt, siker lett (vele kettesben soha nem játszottam), s húsz évig nem is találkoztam Tamással. Legközelebb akkor, amikor 2014-ben, igazgatóként, nem akarta beengedni a szombathelyi Bartók Terembe Szulák Andival való közös koncertünket.

A szervezők megkerülték őt, a koncert létrejött, s ő háttérbe húzódott. Úgy látszik, várt a leszámolásra. Tamás! Vádollak téged mindenki előtt, mert az interjúban jóval fiatalabbnak hazudtad magad, és ráadásul soha el nem hangzott szavakat adtál a számba, hogy engem eláztass. És mert gyáva voltál ahhoz, hogy névvel-arccal vállald e hazugságokat. Hát persze, hogy gyáva voltál, hiszen ordas módon hazudsz. Ám, vesztedre, a tényeket, dokumentumokat, évszámokat nem lehet büntetlenül hamisítani. Tehát, ha van merszed, állj elő, s merd a szemembe mondani mindezt. A média nyilvánossága előtt” – írta az orgonaművész közösségi oldalán.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »