Varju-botrány

Varju-botrány

Lacit csúnyán fülön csípték!

A Demokratikus Koalíció megint kihúzta a gyufát a parlamentben hazugságával, amit Kövér László házelnök következetesen szankcionált.

Előre is elnézést kérek az olvasótól, hogy a DK-val kapcsolatban megint a hazugságaikkal foglalkozom, de egyszerű kényszerpályára állítja a publicistát a párt, amikor következetesen szembe megy a valósággal és hazugságokat állít. Én sajnos addig vagyok kénytelen tehát a hazugságaikkal foglalkozni, amíg az érintett politikus hölgyek hazudoznak, aminek nagyon nem látni a végét. Mert az mégsem járja, hogy a nyilvánosságban ott ragadjanak azok a valótlanságok, amelyek félrevezetik a közvéleményt.

Mindezt elsősorban Varju László tegnapi parlamenti botrányos felszólalásával kapcsolatban tartottam fontosnak elmondani, de van hozzáfűznivalóm Dobrev Klára európai minimálbérrel kapcsolatos alpári kommunikációjának folytatásához is, amit kedden már ITT részletesen bíráltam.

De miért is volt botrányos Varju László tegnapi parlamenti felszólalása? Nemcsak azért, mert Varju ismét előre megfontolt szándékkal hazudott, hanem tudatosan készülhetett arra, hogy provokálja az ülést vezető Kövér László házelnököt.

Kövér ugyanis már Gyurcsány Ferenc korábbi felszólalása után egyértelművé tette, hogy nem tűri, hogy a jövőben törvénytelennek nevezze a magyar kormányt. A Gyurcsányhoz intézett kemény szavai akkor így hangzottak:
„Ez volt az első és utolsó olyan felszólalása az Országgyűlésben – legalábbis, hogy ha én vezetem az ülést – amikor Magyarország törvényesen megválasztott kormányát törvénytelennek meri nevezni.”

Ha ezek után jön Varju László és törvénytelennek nevezi a kormányt, akkor az nyilvánvalóan színtiszta provokációval kevert hazugság, aminek mibenlétét Kövér László – a gyengébbek kedvéért – le is vezette. Varju eleve botrányra készülhetett, mert amikor Kövér elvette tőle a szót, úgy folytatta a felszólalását, mintha mi se történt volna.

Hírdetés

De lássuk pontosan, melyik mondatánál vette el tőle a szót a házelnök:
„A Demokratikus Koalíció szerint a törvénytelen Orbán-kormány önző és törvénytelen politikája bajba…”
Hát ennyi. Eddig volt hallható kierősítve Varju szövege, de miután a házelnök elnémította a mikrofonját, a DK-s belekiabálta felszólalása maradékát az ülésterem légterébe.

És akkor lássuk, provokációja után mi jelenti a hazugságot a felszólalásában. Igen, a magyar kormány törvénytelennek minősítése. Kövér László így indokolta intézkedését Varjunak:
„Nem minősítheti Magyarország demokratikusan megválasztott kormányát törvénytelennek. Ha annak minősíti, akkor az ön mandátuma törvénytelen. A mindenkori magyar kormány az Országgyűléstől nyeri a felhatalmazást. Tehát a kormány csak akkor lehet törvénytelen, ha maga az országgyűlés is törvénytelen. Beleértve az ön mandátumát is. Mint mondtam előre, nem fogom megengedni, hogy Magyarország alkotmányos rendjét kétségbe vonják, még önöknek sem.”

Egyenes, tiszta beszéd, noha nincs benne semmi újdonság. Gyurcsány korábbi felszólalásánál ugyanis – mint láttuk – ezt szintén elmondta a házelnök. Amit persze ők maguktól is tudtak jól, de mindannyiszor jobban esik nekik figyelmen kívül hagyni a figyelmeztetést, s öncélúan szembe menni – ez esetben a házelnökkel –, provokálni, hogy az általuk rendszeresen átvert Gyurcsány-hívek lássák, milyen kemény gyerekek ezek a DK-sok. Fletóék meg elégedetten nyugtázzák, megdolgoznak a milliós jövedelmeikért. Miközben semmi hasznosat nem csinálnak, a választóikat nem szolgálják, sőt átverik őket, hazudnak és hajmeresztő módon ez az amorális társaság akar rendszeresen erkölcsi kioktatást tartani.

És még egy gondolat Dobrev Klárával kapcsolatban, aki ugye az európai minimálbér bevezetésével hülyíti az embereket. Tegnap részleteztük, szó sincs ennek bevezetéséről, Dobrev csak azért beszél erről annyit, hogy magát fényezze, merthogy – mások mellett – ezzel a célkitűzéssel választották EP-képviselővé. Érdekes módon tegnapi cikkünk megjelenése után nem sokkal már nem arról ír, hogy lesz európai minimálbér, hanem arról, hogy „lesz európai minimálbér-szabályozás”. Tehát visszavéve a büszkeségéből már csak „szabályozásról” beszél, nem a minimálbér megvalósulásáról. Bár ez még ebben a formában is valótlanság, mert a szabályozást sem az Európai Parlament végzi, hanem az Európai Bizottság, amely egyelőre nem döntött az ügyben.

Sajnos az látszik, hogy a gyurcsányisták ragaszkodnak a főnök őszödi kijelentéseihez: „hazudtunk, reggel, éjjel, meg este”. Annyi változott csupán, hogy a hazugságokat még erőszakosabban próbálják igazságként beletolni a nagyérdemű képébe.

Szerencsére a magyarok bölcsek és milliószám kiröhögik őket.

Horváth K. József – www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »