Varga Mihály helyre tette a fröcsögő Jávor Benedeket

Varga Mihály helyre tette a fröcsögő Jávor Benedeket

Varga Mihály pénzügyminiszter helyre tette Jávor Benedeket, a főváros brüsszeli képviseletének vezetőjét Facebook-oldalán.

A tárcavezető Jávor Benedek új cikkére reagált, amelyben szokásához híven a magyar kormányt pocskondiázza.

Jávor Benedek, a Fővárosi Önkormányzat hivatalos lobbistája Brüsszelben, cikket írt az euobserver-en, amelyben szokásos módon szapulja a magyar kormányt. Eddig minden a megszokott, említésre se méltó. Az írás végén oda lyukad ki, jobb lenne, ha az uniós pénzt ők osztanák, mármint Budapest és az NGO-k. Ez sem új dolog, ismerjük – ismerteti Varga Mihály.

Az viszont új elem, hogy mindehhez a magyar gazdasági adatok eltorzításával jut el. A járvány az unió átlagánál jobban megütötte Magyarországot – állítja. Hamis állítás, az első félév adatai szerint a magyar gazdaság 6,1%-kal, az EU átlagosan 8,3%-kal esett vissza. Nem kevés a mienk sem, de jobb, mint az EU-átlag – tisztázza. 

A deficit és az államadósság növekszik, kell a pénz – írja. Nem teszi hozzá, hogy mind a 27 országban, mivel a járvány elleni védekezés felülírja az uniós pénzügyi korlátokat, ezt egyébként épp az Európai Bizottság függesztette fel. Mi is költjük a pénzt egészségügyi és gazdasági védekezésre. Járvány előtt pedig mi csökkentettük a legnagyobb arányban az adósságunkat, amit volt szíves az előző kormány – IMF-adóssággal együtt – feltornázni – emlékeztet.

Hírdetés

Eddig az volt a bírálat tárgya, hogy lassú az unióból érkező pénz felhasználása, Jávor most azt kifogásolja, hogy 99%-át már felhasználtuk a 2014-2020-as ciklus pénzeinek. De nem ezért utalja az EU? Nem kellett volna felhasználni? Hagyjuk elveszni? – teszi fel a kérdést a miniszter.

Orbánnak jobban kell az EU-pénz, mint bárkinek, nincs máshonnan finanszírozás – üzeni a szerző. Kedves Jávor Benedek! Ha ez így lenne, akkor már csődben lennénk, pont olyanban, mint amilyet itt hagytatok a Gyurcsány-Bajnai kormány után. Örüljünk inkább annak, hogy visszafizettük az IMF-hitelt, leszorítottuk az adósság költségeit, mindeközben a gazdaság is növekedni tudott, új munkahelyeket teremtve – hívja fel a figyelmet.

Kedves Benedek! Annyit kérek tőled, hogy amikor megbízásodnak megfelelően pénzt akarsz szerezni, azt lehetőleg ne a magyar gazdaság rovására, és ne az olvasók félrevezetésével tedd meg! – zárja sorait Varga Mihály.

www.demokrata.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »