Varga Judit: jön Brüsszel levele, de nem fogunk engedni a nyomásnak

Varga Judit: jön Brüsszel levele, de nem fogunk engedni a nyomásnak

Ezen a héten érkezhet meg a Európai Bizottság jogállamisági kondicionalitással foglalkozó levele – jelezte Varga Judit igazságügyi miniszter a közösségi oldalán, kiemelve, hogy „látatlanban nehéz válaszolni egy levélre, de pár dolgot már most leszögezhetünk: Magyarország nem fog fegyvereket szállítani és katonákat küldeni Ukrajnába”.

„A jogállamisági kondicionalitás büntetőintézkedéseinek foganatosítása kockázatos lenne egy olyan időszakban, amikor az EU-államoknak az egekbe szökő energiaárakkal, az orosz–ukrán háború gazdasági következményeivel, valamint a blokk területére áramló menekülttömeggel kell megbirkózniuk” – fogalmaz Facebook-oldalán a tárcavezető.

Hírdetés

A miniszter szerint a mechanizmus elindítása észszerűtlen és az egész Európai Unióra nézve kockázatos döntés lenne, amely ismét csak azt bizonyítaná, hogy a Brüsszel bosszút akar állni a nemzeti konzervatív oldal április 3-i győzelme miatt.

Varga Judit hangsúlyozta, hogy látatlanban nehéz válaszolni egy levélre, „de pár dolgot már most leszögezhetünk: nem fogunk engedni a nyomásnak, Magyarország nem fog fegyvereket szállítani és katonákat küldeni Ukrajnába. Nem fogjuk hagyni, hogy az energiaszankciókkal a magyar családok fizessék meg a háború árát. Továbbá gender-ügyben sem fogunk engedni, ha gyermekeink védelméről, neveléséről van szó!” – írta.

„Nekünk Magyarország az első!” – zárta sorait.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »