Varga Judit: Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse

„Csak az államnak van határa, nemzetnek nincs!” A trianoni békeszerződés mély nyomott hagyott a magyar néplélekben. A gyász feldolgozása során felismertük, hogy nemzetünknek nincsenek határai, amíg összetart minket a közös nyelv, hagyományok és a magyarság szeretete – írta Facebook-posztban Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter kiemelte: a nemzeti konzervatív kormány 2010 óta nagy hangsúlyt fektet a határtalan magyar család összetartására. Kultúránk és értékeink őrzése ma az egyik legfontosabb feladat és ez adja identitásunk alapját, összetartozásunk kötőanyagát, hazaszeretetünk erejét. Hiszen éljünk bárhol a világon, magyarnak lenni dicsőség és felelősség!

Hírdetés

Dicsőség, mert népünk évszázadokon át harcokban védte Európát, s tehetségével, szorgalmával gyarapította közös értékeit. Tudjuk, hogy bármilyen nehéz akadályt állít elénk a történelem, közösen minden kihívást le tudtunk küzdeni! – emelte ki.

Felelősségünk pedig hatalmas, hiszen értékeinket tovább kell adnunk utódainknak, mert Haza csak addig van, amíg van, aki szeresse. Összetartozunk! – írta a nemzeti összetartozás napján a miniszter.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »