Varga Dénes: azt hittem, jobban fogjuk bírni ezt a meccset

Varga Dénes: azt hittem, jobban fogjuk bírni ezt a meccset

Kapkodás, fegyelmezetlenség, rossz döntések – ezeket nevezték meg az olaszok elleni vereség okaként a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai. Ígérik, a közönség miatt odateszik magukat, hogy meglegyen az ötödik helyen a vb-n.

Märcz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint az olaszok elleni negyeddöntő elejével semmi baj nem volt.

„Úgy kezdtünk, ahogyan kellett, amit kaptunk gólt a jobb oldalról, az is rendben volt, mert onnan akartuk a lövéseket kikényszeríteni. Tisztában voltunk azzal, hogy sok emberelőny és emberhátrány lesz, nekünk pedig ezekből kell majd lehetőség szerint minél többet kihozni. Azonban jöttek a fegyelmezetlenségek, nem arra az emberre mentünk, akire kellett volna, például Di Fulvióra, és túl sok akciógólt kaptunk, ami nem fér bele. Fájó, hogy nem tudtuk abba az irányba vinni a mérkőzést, hogy az emberelőnyös és az emberhátrányos helyzeteken múljon a dolog, mert a végén nagyjából hasonló arányban lőtte be a két csapat” – nyilatkozta a 11-10-re elveszített meccs után.

A szakvezető szerint rengeteg volt a rossz passz, a rossz választás, a türelmetlenség, nem azokat a helyzeteket választották, amelyek eredményesek lehettek volna, pedig bőven volt lehetőség gólokat lőni.

„Az ellenfél akciógóljait kellett volna kivenni és az emberelőnyökkel jobban bánni.

Bíztam abban, hogy a játékosok minősége és a rutin, az összeszedett és nyugodt játék meghozhatja az eredményét” – mondta Märcz Tamás, aki most ugyan mindenki csalódott, de mindent megtesznek, hogy a következő meccsig a csapat ezt maga mögött tudja.

Budapest, 2022. június 29.  Magyar játékosok a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 29-én.  MTI/Illyés Tibor
Magyar játékosok a vizes világbajnokság férfi vízilabda tornájának negyeddöntőjében játszott Magyarország – Olaszország mérkőzésen a MTI/Illyés Tibor

Nem voltunk kellően fegyelmezettek, és a döntő helyzetekben pontatlanul játszottunk – ezt már Varga Dénes mondta.

A csapatkapitány olyan meccsre számított, amelyen az olaszok vezetnek majd az elején, és a magyarok tudnak fordítani, ezért meglepte, hogy fordítva alakult, és csalódott amiatt, hogy a harmadik negyedtől csak üldözték riválisukat:

Hírdetés

„Azt hittem, fizikálisan és mentálisan is jobban fogjuk bírni ezt a meccset. A saját teljesítménnyel sem vagyok elégedett, vissza kellene néznem azokat a helyzeteket, amikor lövés helyett esetleg passzoltam, vagy amikor ellőttem, az milyen volt. Ez mind annak a jele, hogy egy játékos bizonytalan. Ilyenkor nem tudunk mihez nyúlni. A vége felé igyekeztem a balkezeseinkre játszani, Marci tudott is néhány gólt lőni, de az már a veszett fejsze nyele volt” – fejtette ki.

Az egy gólt szerző játékos szerint a folytatásban a helyosztón a közönség miatt kell oda tenniük magukat.

„Ha Fukuokában lenne a vb, nem olyan elánnal tudnánk küzdeni, de kötelességünk, hogy kihozzunk magunkból a maximumot és hogy két győztes meccsel zárjuk le a tornát.”

Pénteken az Egyesült Államok lesz az ellenfél. Az elődöntőben görög-olasz és spanyol-horvát meccset rendeznek.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »