Varga Dániel: Kezd elegem lenni!

Varga Dániel: Kezd elegem lenni!

Minden idők második legrosszabb vb-szereplését követően csalódottan nyilatkozott a férfipóló-válogatott szövetségi kapitánya, Benedek Tibor és a csapatkapitány, Varga Dániel. Mindketten elismerték: sokat erősödtek az ellenfelek.

Kikapott Montenegrótól is, így a hatodik helyen végzett a magyar férfivízilabda-válogatott a kazanyi vizes-világbajnokságon. Ezt követően a szövetség hivatalos honlapjának, a Waterpolo.hu-nak nyilatkozva Benedek Tibor azt mondta: „Fejben nem értettük meg ennek a meccsnek a jelentőségét”. Úgy véli, hogy sem neki, sem a játékosoknak nem volt eléggé fontos az ötödik hely megszerzése. „Elképzelhető, hogy azt gondoltuk, majd csak nyerünk, végül aztán ez kevés volt. Ha ötödikek vagyunk és van egy rossz olaszok elleni negyedünk, azt el tudom fogadni” – mondta, majd hozzátette: így nehezebb elfogadni a vb-s szereplést.

Látszik, hogy a mezőny megerősödött, mi pedig nem erősödtünk tovább, sőt, talán gyengültünk is. Látszik az idei nyarunkon, nagyon sok csapattól kaptunk ki, és keveset vertünk meg. Ez egy igazán rosszul sikerült nyár

Hírdetés

– fejezte be mondandóját a szövetségi kapitány. A portálnak a csapatkapitány is nyilatkozott. Varga Dániel szerint ők úgy érezték, hogy fontos az ötödik hely megszerzése. Hozzátette: „A meccs előtti időszakban semmi kivetnivalót nem találtam, tényleg fontossá vált az utolsó mérkőzésnek a megnyerése. De a meccs képe kicsit mást mutatott, a második félidő széthulló játékot mutatott”.

Elmondása szerint „a mezőny egyértelműen megerősödött, bebizonyosodott, még több mindenben kell fejlődnünk. (…) Nagyon sűrű a mezőny, és ahhoz, hogy később, mondjuk a riói olimpián a negyeddöntőn, az elődöntőn vagy a döntőn ne 50-50 százalék legyen az esély, hanem 60-40, de akár 70-30 ide, ezekért a plusz százalékokért kell rengeteget dolgozni”. Varga Dániel szerint egyénileg és csapatszinten is erősödni kellene. Szavait így zárta:

Hozzáteszem, most sem dolgozunk kevesebbet, mint korábban, amikor jöttek a sikerek. Kezd elegem lenni a pofonokból! Kezd elegem lenni, mert ez egy ilyen év volt.

A kazanyi világbajnokságon a világligagyőztesként már olimpiai résztvevő szerbeket leszámítva a két legjobb válogatott szerezhet riói kvótát. A magyar válogatottnak legközelebb a januári, belgrádi Európa-bajnokságon lesz erre lehetősége, ahonnan egyetlen csapat kvalifikálja magát a jövő nyári ötkarikás játékokra.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »