Varga-Damm Andrea kiszotta Márki-Zayt

Úgy tűnik, nem tudja megkülönböztetni Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere a nagypolitikát a helyitől – legalábbis ez derül ki Varga-Damm Andrea a Jobbik veszprémi jelöltjének Facebook-bejegyzéséből.

Varga-Damm Andrea közösségi oldalán azt írta: „Tényleg lakva ismeri meg az ember a másikat. Sajnálom, hogy Márki-Zay Péternek az ég adta világon semmilyen politikai érzéke nincs”.

Hírdetés

A Jobbik aspiránsa a függetlenként induló Kész Zoltánról – akivel ugyanabban a választókerületben; a veszprémi egyesben mérkőznek meg – hasonlóképpen nyilatkozott mint Márki-Zayról. Szerinte ugyanis Kész Zoltán nem képes megkülönböztetni egy polgármester választást egy országgyűlési választástól.

Hozzátette: „Veszprémben semmiféle hódmezővásárhelyi modell nincs. Veszprémben van egy független jelölt, akiről senki nem tudja, hogy a választás után, ha bejutna a parlamentbe, ki mellé áll. Egyet viszont tudunk. Ő is és a fideszes is azért küzd a jobbikos ellen együtt, mert a jobbik a mutyi világot szüntetné meg”. 

Majd visszatérve Márki-Zayra kifejtette: „Hódmezővásárhelyen a polgármestert polgármesternek választották. Neki ez a dolga. Úgy tudtuk, sok feladata van az elmúlt időszak felszámolására. Remélem, hogy amikor munkaidőben van távol a hivataltól, hivatalos szabadságon van. A mi köreinkben mindenki azt csinálja, ami feladatot kapott a néptől. Nem csodálnám, ha ilyen érzéketlenséggel végzi polgármesteri munkáját, hogy nemsokára a fideszes testülete feloszlatja a testületet”.

Az ügy előzménye, hogy Márki-Zay és Kész Zoltán szombaton közös utcafórumon az ellenzéki összefogás mellett kampányolt. A független veszprémi induló, Kész három évvel ezelőtt épp így tudott bekerülni a parlamentbe az időközi választáson, megfosztva ezzel a Fideszt a kétharmadtól. Ám a legerősebb ellenzéki párt már korábban elmondta, hogy nem működik együtt senkivel, nem lép vissza senki javára.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »