"Váratlanul" meghalt a Quaestor-ügy vezető ügyésze – Tarsolyék már a bíróság elé állítást is megúszhatják

A napokban váratlanul meghalt a Fővárosi Főügyészség egyik ügyésze, aki a brókerbotrányban érintett Quaestor-ügyön dolgozott – értesült az Index. A Fővárosi Főügyészség megerősítette az információt, Bagoly Bettina közölte, hogy "a napokban váratlanul és tragikusan fiatalon valóban elhunyt a Fővárosi Főügyészség egyik kiemelkedő tudású és munkabírású csoportvezető ügyésze".

Hírdetés

Bagoly szerint ugyanakkor a munkatársuk halála közvetlenül nem befolyásolja a Quaestor "ügymenetét". Az ügyész azt a csoportot vezette, amely a Quaestor-ügyön is dolgozott.

A Quaestor-ügy egyébként nem áll éppen rózsásan, miután április elején a Fővárosi Törvényszék közölte, hogy szerintük hiányos a vádirat, ezért arra szólították fel a Fővárosi Főügyészséget, hogy egészítsék ki azt. A tárgyalást előkészítő ülésen a törvényszék megállapította, hogy a vádirat hiányosan tartalmazza a bizonyítási eszközök megjelölését, valamint azt, hogy azok mely cselekmény bizonyítására szolgálnak. A vádirat hiányosságainak pótlására a törvényszék 60 napos határidőt határozott meg, a bíróság csak akkor tűzi ki a tárgyalást, ha a vádirat hiányosságait pótolják.

Az ügyészség visszautasította a törvényszék állításait, és nem hajlandó eleget tenni a hiánypótlásnak. Márpedig ha a bíróság vagy a vádhatóság nem változtat az álláspontján, akkor május 31-én a bíróság megszünteti a büntetőeljárást, azaz Tarsoly Csaba és társai nem is állnak majd bíróság elé.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »