Váratlanul ismét Kijevbe látogatott a brit miniszterelnök

Váratlanul ismét Kijevbe látogatott a brit miniszterelnök

Kijevbe érkezett pénteken Boris Johnson brit miniszterelnök, aki nagyszabású katonai kiképzési programot ajánlott fel az ukrán hadseregnek. Johnson az Ukrajna ellen indított orosz háború kezdete óta másodszor látogatott az ukrán fővárosba; legutóbb áprilisban találkozott Kijevben Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

A brit miniszterelnök eredetileg a kormányzó Konzervatív Párt politikai fórumán vett volna részt az angliai Doncaster városában péntek délután, ám ezt a programját indoklás nélkül lemondta. Nem sokkal ezután derült ki, hogy már Kijevben van, ahová valószínűleg még reggel elindult.

Hírdetés

Kora este már videófelvételeket is közzétett a brit és az ukrán kormány a két vezető kijevi találkozójáról. Az egyik felvételen az látszik, amint Johnson és Zelenszkij Kijev központjában kiállított, kilőtt orosz harckocsikat tekint meg.

A Downing Street ezzel egy időben ismertetett bejelentése szerint Boris Johnson kijevi látogatásán felajánlotta Zelenszkijnek, hogy Nagy-Britannia 120 naponként tízezer ukrán katonának tart kiképzési programokat.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »