Váratlanul felfüggesztették a Népszabadságot

Váratlanul felfüggesztették a Népszabadságot

A kiadó Mediaworks szombattól felfüggeszti a Népszabadság nyomtatott és internetes formában történő kiadását a lap új koncepciójának kialakításáig, illetve megvalósításáig azért, hogy „valamennyi érintett ezen kiemelt feladatra tudjon koncentrálni” – közölte a társaság szombaton az MTI-vel.

A Mediaworks tájékoztatása szerint az érintett területekhez rendelt munkavállalókat felmentik a munkavégzés alól, a szerződéses partnerek szolgáltatásait pedig időlegesen felfüggesztik. Az előfizetőknek a Népszabadság helyett más kiadványukat, illetve az előfizetésből a felfüggesztés idejére eső rész visszafizetését ajánlja fel a kiadó – közölte az MTI.

Kiemelték, a kiadó arra összpontosít, hogy az iparági trendeknek leginkább megfelelő üzleti modellt találjon a Népszabadságnak, ennek érdekében pedig konzultációt kezdeményeznek az érintettekkel.

A HVG.hu szerint a lap munkatársait is megdöbbentették a fejlemények, azokról a hírekből értesültek. Szombat reggel már az emailrendszert sem tudták megnyitni, és jelenleg a Népszabadság Online sem elérhető. Az első percekben azt is hitték: csak a cég költözése miatt álltak le a szerverek. A lap szerint Murányi András főszerkesztő még a kollégák számára is elérhetetlen.

A nyomtatott napilap hétvégi száma még megjelent, a címlapos anyag Rogán Antal helikopterbotrányáról szól, de Matolcsy György és Vajda Zita kapcsolatáról is cikkeznek. Korábban arról lehetett hallani, hogy a napilap a felcsúti fideszes polgármester, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerülhet.

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »