Váratlanul elhunyt Varga László, a Clevelandi Magyar Múzeum egykori elnöke

Váratlanul elhunyt Varga László, a Clevelandi Magyar Múzeum egykori elnöke

Mély fájdalommal és nehéz szívvel tudatjuk, hogy 2024. június 24-én váratlanul elhunyt Varga László, a Clevelandi Magyar Múzeum egykori elnöke.

László 1940. január 5-én született a magyarországi Börcsön. 1956-ban, a magyar forradalom idején családja az ohiói Clevelandbe vándorolt ​​ki, ahol élete hátralévő részében élt.  Az Akroni Egyetemen szerzett gépészmérnöki diplomát, ahol futballcsapatukban is játszott. Első feleségével, Rózsával (Nagy) és összetartó családjukkal körülvéve nevelték fel két gyermeküket, Zsuzsát és Pétert. László pályafutása nagy részét hivatásos mérnökként, a helyi közszállítási vállalatnál (RTA) töltötte, majd onnan is ment nyugdíjba. Feleségével Csillával (Yaczo) szívesen bicikliztek, táncoltak, utaztak, részt vettek rendezvényeken, valamint sok időt és pénzt áldoztak a helyi magyar szervezetekben.

László élete a szeretet, az együttérzés és a nagylelkűség tanúsága volt. Bár nem kellett a figyelem középpontjában lennie, őszinte vágya volt, hogy közösségben legyen családjával és barátaival, mindig örömet és pozitív energiát vitt oda, ahol csak megjelent.

Gyászolja szeretett felesége Csilla, nővére Kathleen Roethler; fia, Péter; mostohafiai, Stephen és Michael Wegling; és unokái, Maria Gariboldi, Jacob és Lauryn Varga, Audrey, Evelyn, Matthew és Stephen Wegling; és dédunokái, Cameron és Riley Gariboldi; valamint unokahúgai, unokaöccsei és barátai az Egyesült Államokban és Magyarországon.

Hírdetés

A család virágok helyett adományokat kér László tiszteletére:  a Clevelandi Magyar Múzeum VAGY Cserkész Barátok Köre számára.

2024. július 12-én, pénteken 11 órakor megemlékezést tartanak a Szent Imre templomban (1860 W 22nd St, Cleveland, OH. 44113.) A gyászmisét megemlékező ebéd követi.

Nyugalma legyen csendes, emléke áldott.

Forrás: bocskairadio.org

The post Váratlanul elhunyt Varga László, a Clevelandi Magyar Múzeum egykori elnöke appeared first on Külhoni Magyarok.


Forrás:kulhonimagyarok.hu
Tovább a cikkre »