Váratlan jó hírek Magyarországról – a friss magyar koronavírus-adatok

Váratlan jó hírek Magyarországról – a friss magyar koronavírus-adatok

Az elmúlt 24 órában senki sem halt meg a koronavírus-fertőzés miatt.

A hivatalos tájékoztató oldal adatai szerint 6 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést (Covid-19), velük együtt 4339 főre nőtt a hazánkban eddig összesen beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3232-en pedig már meggyógyultak (kilencen az előző naphoz képest).

Az aktív fertőzöttek száma 511 fő,

ez hárommal kevesebb a vasárnapi adatnál.

Most elsősorban nem budapesten terjed a járvány

Az aktív fertőzöttek 36%-a (184 fő) budapesti és egy nap alatt egy új fertőzést regisztráltak a fővárosban. Az elhunytak 60%-a (361 fő), a gyógyultak 45%-a (1469) budapesti.

Hírdetés

Pest megyében szintén egy új fertőzöttet találtak, Hevesben, Nógrádban, Borsodban, Csongrádban, Somogyban egy-egy fővel nőtt a számuk, és egy megbetegedést „átkönyveltek” Zala megyéből máshova.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Eggyel nőtt a kórházban ápoltak száma, 83 koronavírusos beteget szorul ilyen ellátásra, és két újabb beteg került lélegeztetőgépre, 5 ember kap mesterségesen oxigént.

A szakemberek figyelmeztetnek: az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény. Az új fertőzöttek esetében a járványügyi hatóság az eddigi rendnek megfelelően elvégzi a kikérdezésüket és a kontaktkutatást.

Cikkünk hamarosan frissül.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »