Váratlan fordulat az időjárásban

Váratlan fordulat az időjárásban

Éjszaka többfelé képződhet zúzmarás köd, amely szerdán fokozatosan megszűnik, de erősen felhős marad az idő – közölte a meteorológiai szolgálat.

Szerda napközben főként a keleti megyékben eshet a hó, illetve az eső, de este a Nyírségben néhol ónos eső sem kizárt.

Szerdán a keleties szél lesz időnként élénk, a Dunántúli-középhegységben, illetve a Kisalföld tágabb környezetében olykor erős.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -6 és -1 fok között alakul, de a kevésbé felhős, havas tájakon ennél hidegebb is lehet.

Hírdetés

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -2 és +5 fok között valószínű.

A hét közepén még a sokéves átlag környékén alakul a hőmérséklet, felhős idő lesz a jellemző, amelyet
főként éjszakánként és reggelente köd kísérhet, aztán egyre enyhébb, tavaszias lesz az idő.
Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, délután északnyugaton szakadozhat fel a felhőzet. Az éjszaka képződő köd egy része főként keleten napközben is megmaradhat. Elszórtan várható kis csapadék: nyugaton többnyire hó, havas eső, keleten általában eső, havas eső. Főként reggel, délelőtt néhol ónos eső is előfordulhat. Az egyre nagyobb területen délire forduló szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható.

Pénteken nagyobbrészt erősen felhős időre számíthatunk, inkább csak rövid felszakadozások lehetnek. Helyenként kisebb eső kialakulhat, reggel néhol gyenge ónos eső sem kizárt. A délkeleti, déli szél elsősorban a Dunántúl északi felén többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 8, az Északi-középhegység térségében helyenként 1 és 3 fok között várható.

Szombaton a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok közöt lehet.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »