Vannak, akiknek jó üzlet a háborús riogatás

Vannak, akiknek jó üzlet a háborús riogatás

Egy teljes körű orosz invázió esetén Kijev három napon belül elesne – erről tájékoztatta a törvényhozókat Mark Milley, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője.

A zártkörű tanácskozáson a tábornok arról is beszélt, hogy becsléseik szerint a harcok 15 000 ukrán és 4000 orosz életét követelnék.

A Fox News amerikai hírcsatorna úgy tudja, az Egyesült Államokban és Európában már egy komoly migrációs válságra is készülnek, azzal számolva, hogy jelentős menekülthullám indulhat meg Ukrajnából.

Oroszország már az Ukrajna elleni invázióhoz szükséges katonai képességek 70 százalékát összegyűjtötte”

– nyilatkozták nevük elhallgatását kérő amerikai tisztségviselők.

Hírdetés

Úgy számolnak, hogy a támadás február közepétől márciusig nyíló ablakban indulhat meg, amikor a talaj már eléggé fagyott ahhoz, hogy a hadi felszerelés könnyen szállítható legyen. Hozzátették, hogy titkosszolgálati információkra alapuló értesüléseik szerint

Az amerikai tisztségviselők is megerősítették, hogy azzal számolnak, Kijev napokon belül elesik, az ő kalkulációik szerint azonban akár ötvenezer életet is követelhet a háború.

Az őrület és a rémhírterjesztés folytatódik. Mi történne, ha mi állítanánk, hogy az Egyesült Államok elfoglalhatná Londont egyetlen hét alatt, háromszázezer civil élete árán?”

– háborgott Twitter-bejegyzésében Dmitrij Poljanszkij, az orosz ENSZ-nagykövet helyettese.

Közben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is arra figyelmeztetett, hogy a folyamatos pánikkeltés tönkreteheti az ukrán gazdaságot. Az államfő azt nem tagadta, hogy fennáll az orosz offenzíva esélye, de többször rámutatott, hogy ez tavaly sem volt másképp. Korábban úgy becsülte, hogy eddig 12,5 milliárd dollárt vontak ki az ukrán gazdaságból a lehetséges orosz invázióval kapcsolatos riasztó információk miatt. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »