Vannak, akik még mindig katonákat küldenének Ukrajnába. Putyin egyértelmű üzenetet küldött

Vannak, akik még mindig katonákat küldenének Ukrajnába. Putyin egyértelmű üzenetet küldött

Hétfőn Emmanuel Macron francia elnök nyugati katonák Ukrajnába küldését lengette be. Néhány órával később Európa legtöbb országa elhatárolódott ettől a lehetőségtől, beleértve a németeket, briteket, olaszokat, spanyolokat, amerikaiakat, lengyeleket és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár is kizárta ennek lehetőségét. Két országvezető maradt csak akik továbbra is erőltetik a dolgot: maga Macron, illetve Kaja Kallas észt kormányfő. Illetve, az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen. Oroszország egyértelmű üzenetet küldött: ha erre sor kerül, az a harmadik világháború kitörését jelenti.

mondta Vlagyimir Putyin.

A nyugati katonák küldése tele van ellentmondásokkal

Ahogy telnek a napok, Macron bejelentését elkezdték szétkommunikálni az érintettek. Ám meg nem történté tenni már nem lehet, így mindenki levonja a megfelelő következtetéseket.

Hírdetés

Putyin kijelentéséből egyértelműen kiolvasható, hogy nem a Nyugat dönti el, hogy Oroszország hadbalépésnek tekinti-e vagy sem azt, ha katonákat küldenek Ukrajnába. De ez csak az egyik olyan ellentmondás, ami rávilágít a nyugati elit őrült háború pszichózisára.

Nehéz ugyanis elsiklani azon tény felett, hogy maguk az ukránok sem nagyon akarnak több katonát küldeni a frontra. Zelenszkij ukrán elnök maga utasította el a félmillió főt mozgósító javaslatot.

Megint mások arra hívták fel a figyelmet, hogy katonai-tervezési szempontból is teljesen irreális, hogy egy ilyen művelet megvalósuljon. Katonákat oda küldeni nem lehet egyik napról a másikra, azoknak logisztikát kell biztosítani. Mivel a nyugati katonák is célponttá válnak, amint belépnek Ukrajna területére, ezért nekik légifedezetet kell biztosítani. Ha nyugati gépek jelennek meg a Ukrajnában, nyugati pilótákkal, az lényegében megint a harmadik világháború kitörését jelenti.

Egyesek arra figyelmeztettek, hogy a nyugati csapatok megjelenése növeli az atomfegyverek bevetésének esélyét. Az oroszok dönthetnek úgy, hogy a nyugati katonai összevont egységeket egy taktikai atomcsapással (húsz kilométeres körzetben pusztító nukleáris fegyverrel) megsemmisíti. Ez pedig elindíthat egy láncreakciót, amelynek megint csak világháború a vége.

Még azt sem teljesen világos, hogy van-e Nyugaton annyi nélkülözhető katona, amennyi érdemben segítené az ukránokat, és hogy azok rendelkeznek-e nagy tömegben olyan kiképzéssel, amire ebben a háborúban szükségük lenne.


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »