Vandalizmus a kézdivásárhelyi bölcsődében / FRISSÍTVE: Azonosították a kiskorú tetteseket

Vandalizmus a kézdivásárhelyi bölcsődében / FRISSÍTVE: Azonosították a kiskorú tetteseket

Megdöbbentő eset történt a hétvégén Kézdivásárhelyen, a Benedek Elek utcában a felújítás után lévő, éppen átadás előtt álló 3-as számú bölcsőde épületében, ahol eddig ismeretlen tettesek tetemes kárt okoztak rongálásukkal.

A vandálok az épületből értéktárgyakat nem vittek el, de szinte mindent megrongáltak és összetörtek, továbbá leverték a vízcsapokat, így 251 köbméter víz folyt el, ennek következtében aminek a falak teljesen átáztak. A vandalizmus során keletkezett kárfelmérés éppen zajlik, az önkormányzatnak elő kell teremtenie azt az összeget, amelyből kijavítja a jelentős kárt.

Hírdetés

A rendőrség elkezdte a nyomozást az ügyben, és arra kérik a lakókat, hogy ha valaki tud bármit az esetről, látott vagy hallott valamit, jelezze az önkormányzatnak vagy a rendőrségnek. A legszomorúbb az, hogy az épületbe decemberben be lehetett volna költözni, oda több száz kisgyermek szívesen tért volna vissza – olvasható Bokor Tibor polgármester Facebook-bejeghyzésében.

FRISSÍTÉS: A megyei rendőrség közleménye szerint a kézdivásárhelyi rendőrségnek sikerült azonosítania a két tettest egy 12 és egy 15 éves kiskorú személyében, akik ellen lopás és rombolás miatt bűnvádi eljárás indult. 


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »