Van olyan benzinkút, ahol csak egy (!) litert lehet tankolni

Egyre nagyobb gondban vannak a kis benzinkutak tulajdonosai, ugyanis egy új intézkedésnek köszönhetően jövő héttől nem kapnak üzemanyagot a Moltól. Ezzel veszélybe kerülhet a kisebb települések ellátása. Az ATV stábja ma volt olyan kisebb töltőállomáson, ahol csak egy litert lehetett tankolni.

Levélben közölték a kiskutak üzemeltetőivel, hogy hétfőtől nem szállít számukra üzemanyagot a Mol. Azóta sokan attól tartanak, hogy ellátási gondok alakulhatnak ki vidéken, mivel ezentúl a kisebb kutakon egyszerre csupán néhány liter üzemanyagot lehet majd tankolni a hatósági áras benzinből.

Hírdetés

Hatalmas veszteségeket okoz az árstopos üzemanyag a kutak üzemeltetőinek. A korlátozással próbálnak ezen valamennyit csökkenteni, bezárni ugyanis nem tudnak, mert akkor elvesztik az engedélyüket. Szerintük itt lenne az ideje a hatósági áras üzemanyag megszüntetésének.

Péntek reggeltől Balassagyarmaton is már csak egy litert lehet tankolni egy magán kútnál. A tulajdonos szerint nem fair, hogy a vállalkozókkal fizettetik meg az olcsó üzemanyag árát. Tóth András, a Xhénia Kft. ügyvezetője úgy számol, hogy az ársapka neki havonta öt milliójába kerül.

Az autósok nem örültek, amikor megtudták, hogy mától van olyan kút, ahonnan csak egy liter benzinnel távozhatnak. Szerintük ez már megalázó a számukra – írja az atv.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »