Van mire irigykedni? Sokkoló tényeket tett közzé a rendőrség Oroszországról

Van mire irigykedni? Sokkoló tényeket tett közzé a rendőrség Oroszországról

A szlovák rendőrség szerint a közösségi médián lévő társalgásokban gyakran előfordul az, hogy Oroszországot egy szabad, jóléti államként írják le, miközben ennek az ellenkezője az igaz.

Oroszországot sokszor úgy mutatják be, mint egy elkötelezett államot, amely magas fokú jóléttel, szabadsággal és boldog emberekkel rendelkezik. Az ilyen megjegyzéseket azért olvassuk, mert a dezinformációs óriás részei – az a feladatuk, hogy Oroszországot a legtökéletesebb fényben tüntessék fel, hogy a világ összes országa, különösen az USA, szemben álljon vele. Egy mesterségesen kreált történetről van szó a »jó és a rossz« harcáról, vagy egy tökéletes országról, amelyet mindenki el akar pusztítani a tökéletessége miatt” – írják a rendőrök.

Hírdetés

A rendőrség figyelmeztetett arra, hogy ez a narratíva messze áll a valóságtól, és igazából nincs mit irigyelnünk Oroszországtól. „Ha valóban egy tökéletes ország, akkor miért nem költöznek oda tömegesen a bejegyzések szerzői? Miért nincs még ott szlovák kisebbség?” – tették hozzá.

A rendőrök által közzétett sokkoló tények és adatok 100 000 lakosra vetítve hasonlítják össze Oroszországot és a Szlovákiát. Folytatás a galériában!


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »