Van már arany a Szinvában, vagy csak hazudott a Fidesz?

“Külföldieknek annyi esélyük lesz magyar földet vásárolni, mint ma délután aranyat mosni a Szinvából” – nyilatkozta Sebestyén László, a Fidesz volt országgyűlési képviselője, amikor a Jobbik azt állította, a kormány nem védi meg a magyar földet a külföldiektől. Mára kiderült, sajnos igazunk lett, külföldiek is magyar földhöz juthatnak – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán, a Jobbik önkormányzati képviselője.

Sebestyén László idézett mondata kapcsán Pakusza úgy fogalmazott: „a fideszes politikus, ha a Szinvába nem is áll be aranyat mosni, legalább a saját becsületét mossa tisztára, és kérjen elnézést pártja nevében a miskolciaktól, amiért lehetővé teszik külföldiek számár az állami földek megvásárlását.” Mára ugyanis kiderült – tette hozzá –, a Jobbiknak sajnos ebben is igaza volt.

Hírdetés

A képviselő emlékeztetett: a napokban hatályba lépett a földforgalmi törvény módosítása. Az 1795/2015-ös kormányhatározat úgy változtatta meg a Nemzeti Földalapkezelő Szervezethez (NFA) tartozó földek árverését szabályozó passzust, hogy kikerült a szövegből a “magyar állampolgárságú” kitétel, azaz valamennyi uniós tagállam állampolgára jogosult lesz földszerzésre. Akár 70 ezer hektár termőföldet is átjátszhat a kormány külföldiek kezére, jelezte Pakusza.

A jobbikos politikus felszólította Csöbör Katalin országgyűlési képviselőt és Sebestyén Lászlót, álljanak ki, és mondják el véleményüket arról: egyetértenek-e a külföldiek földvásárlásának lehetőségével? Tegyék világossá hol állnak: azon magyar hősök oldalán, akik akár életük árán is megvédték anyaföldünket, vagy a kufárokat választják – tette fel a kérdést Pakusza Zoltán.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Aktuális, Hírek, Jobbik, Valóság


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »