„Van jövője a magyar futballnak”

„Van jövője a magyar futballnak”

Lang Ádám életében nem játszott még ilyen gyors válogatott ellen, mint a belga. Gera Zoltán még nem döntött a folytatásról, Lovrencsics Gergő élvezte az Eb minden pillanatát. Bernd Storck szerint nem Kleinheisler sérülésén múlt, hogy kikaptunk és kiestünk.

„Őszintén megmondom, hogy ilyen gyors csapat ellen, mint a belga, még soha nem futballoztam. Hihetetlen gyorsak voltak, fantasztikus sebességgel rohantak át rajtunk. Teljesen megérdemelten nyertek!” – mondta a 4-0-ás vereség után a magyar válogatott jobbhátvédje, Lang Ádám.

Hírdetés

„Sokkal jobb a belga válogatott, mint a portugál. Sokkal egységesebb csapatuk van és több olyan klasszisuk, akik meghatározóak, akik tudnak változtatni a mérkőzés menetén. Ízelítőt kaptunk a modern labdarúgásból. Hogy mi lesz velem? Nem tudom, majd leülünk a kapitánnyal és megbeszéljük a hogyan továbbot.” – gyorsértékelt Gera Zoltán.

„Mindenki arra számított, hogy védekezni fogunk az Eb-n. Ehhez képest bátor támadójátékkal léptünk fel szinte az összes mérkőzésünkön. Így próbáltunk tenni Belgium ellen is, de ez most nem sikerült, nem tudtunk gólokat szerezni. Kockáztattunk 1-0 után, de túlságosan kinyíltunk, ezért megbüntettek minket” – foglalta össze a tanulságokat Lovrencsis Gergő.

„Nem akarok hosszan elmélyülni a Belgium elleni mérkőzés elemzésében, mert az egész torna tapasztalatait kell levonni. Örülök, hogy megmutattuk, hogy van jövője a magyar futballnak. Kleinheisler László sérülése visszavetett minket, ő képes a váratlan húzásukra, sajnálom, hogy nélkülöznünk kellett őt. Fel a fejjel, folytatjuk a munkát, a vb-selejtezőkön is esélyes csapatunk lesz” – mondta Bernd Storck.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »