Van egy tea, ami csodákat művel a szemed alatti karikákkal

A zöldteát elsősorban az egészségtudatos életmód hívei fogyasztják szívesen, hiszen felpörgeti az anyagcserét, erős antioxidáns, és még számos, a szervezetre gyakorolt jótékony hatással bír. Ugyanakkor nem csak belsőleg alkalmazható, a szépségápolásban is hasznát veheted. Cikkünkben ehhez adunk tippeket.

A zöldtea nyugtatja a bőrt, ez különböző sérülések, vagy például leégés esetén is igaz – írja a bien.hu.

Forralj fel fél liter vizet, és dobj bele két filtert, majd hűtsd le, öntsd egy tálba, és egy kisebb törölközőt áztass be a teába, csavard ki, és már simogathatod, borogathatod is vele a problémás területeket.

Meglátod, milyen gyorsan enyhülést hoz.

A zöldtea nem csak belsőleg fogyasztva élénkítő hatású, akár gőzölhetsz is vele, bőrödön egyből érezni fogod nyugtató, frissítő hatását.

Forralj fel egy liter vizet, dobj bele 3-4 filtert, hogy minél intenzívebb főzetet kapja, majd öntsd egy hőálló tálba, terítsd a fejedre egy törölközőt, hajolj fölé, és hagyd, hogy a gőz kellemesen átjárja légutaidat, miközben összehúzza a pórusokat arcbőrödön.

A kialvatlanság letagadhatatlan nyomai is enyhíthetők zöldteával.

Nem is kell hozzá mást tenned, mint két filtert lefőzni, majd lehűteni – ha előző este sejted, hogy nem lesz elég időd az alvásra, készítsd el lefekvés előtt, és hagyd egy éjszakán át a hűtőben pihenni.

Reggel pedig tedd a filtereket közvetlenül szemed alá, és pihenj így legalább 10 percig.

Ha teljesen eltüntetni nem is tudod, de ezzel a szépség-trükkel mindenképp halványíthatsz a sötét karikákon.

Hírdetés

Ha problémás a bőröd, túl zsírosnak találod, a zöldtea akkor is hasznodra válhat.

Főzz egy csésze teát, majd ha kihűlt, vattakorongokat áztass bele, és alaposan töröld át vele az arcodat.

Segít megszabadítani a felesleges faggyútól, gyulladáscsökkentő hatása révén pedig a zsíros bőrrel gyakran együttjáró pattanások, mitesszerek kialakulását is mérsékelheted vele.

Reggel-este ismételheted ezt a rutint, a szokásos arckrémed használata előtt.

Nem csak a bőrödet, hajkoronádat is ápolhatod zöldteával, a már említett nyugtató, gyulladáscsökkentő hatása a fejbőrön és a hajon is érvényesül.

Főzz egy erős teát 2-3 filterből fél liter vízben, majd várd meg, hogy kihűljön, és miután a szokásos módon megmostad a hajad, oszlasd el a teát a hajadon és a fejbőrödön, figyelj rá, hogy a hajvégekre is bőven jusson.

Hagyd fenn egy fél órát – törölközővel óvatosan becsavarhatod a hajad, nehogy megfázz -, majd tiszta vízzel alaposan öblítsd ki.

Havonta kétszer-háromszor megismételheted, az eredmény egészségesebb, kevésbé zsírosodó haj lesz.

Ha egy egész testedet ellazító, nyugtató fürdőre vágysz, a zöldtea ebben is segít.

Töltsd fel a kádat forró vízzel, és dobj bele 4-5 filter zöldteát.

Várj 5-8 percet, majd vedd ki a filtereket, és helyezd magad kényelembe.

Érezni fogod, ahogy a zöldtea segíti a tökéletes relaxációban, egyúttal pedig élénkíti az egész testedet, a fürdő után garantáltan frissebb, kisimultabb leszel.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »