Van, ami még a rendőrség szerint sem diákcsíny

Van, ami még a rendőrség szerint sem diákcsíny

Közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Kalocsai Rendőrkapitányság két 14 éves "kamasszal" szemben.

Az eset tavaly, egy nyári éjszakán történt, amikor a "fiatalok" Soltnál, az 52-es számú főút mellett találkoztak. Egyikük még egy vödröt is vitt a találkozóra, amit aztán – az egyik útmenti boltnál összeszedett – üres sörösüvegekkel és befőttesüveggel töltöttek meg. Miután eleget gyűjtöttek a törékeny portékából, egy buszmegállóból kezdték dobálni a főutat és az arra közlekedőket.

Hírdetés

Az üvegszilánkokat ezután gondosan szétrugdosták az úttesten, ha pedig valamelyik nem tört szét, nekifutottak mégegyszer a műveletnek. A sofőröket bosszantva ezután azzal szórakoztak, hogy áthaladási szándékukat jelezték a zebrán, így amikor a lámpa zöldre váltott, megállíthatták a forgalmat. A gombot azonban szigorúan csak akkor nyomták meg, ha éppen arra jött egy kocsi, amit ezzel megállásra kényszeríthettek. A történteket kamera is rögzítette, melyen az látszik, hogy egyik alkalommal egy kamiont el is talált sörösüveggel az egyik bajkeverő.

A rendőrségre bejelentés érkezett az eset kapcsán, így járőrök vonultak a helyszínre, ahol még épp elcsípték a "fiatalokat". A két "kamaszt" gyanúsítottként hallgatták ki közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetése miatt, hiszen amit tettek, az nem csupán diákcsíny. A "fiúk" az egyenruhásoknak elmondták, hogy akkor hagytak fel a dobálózással, amikor látták, hogy a gépkocsik nagy sebességgel áthaladnak az üvegszilánkokon és megijedtek, hogy nagyobb baj is történhet. Azonban azt "nem tudták megmondani", hogy miért követték el a bűncselekményt. Az ügy vizsgálatát befejezték a rendőrök és az iratokat megküldték az illetékes ügyészség részére – közölték honlapjukon.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »