Van, amelyik viszonylag drága és ontja magából a port. Porszívó tesztösszefoglaló

Van, amelyik viszonylag drága és ontja magából a port. Porszívó tesztösszefoglaló

A hagyományos vezetékes porszívók ma már különböző kivitelben, praktikus megjelenéssel és szuper színekben kaphatóak. Azonban leginkább mégis az számít, milyen jól tisztítanak. Tesztünkből kiderült, melyik a jó porszívó, melyiket éri meg megvenni, melyik fúj vissza sok port.

Nemzetközi szervezetekkel együttműködve minden évben teszteljük a porszívókat. Idén 28 márka 173 hagyományos vezetékes porszívóját vizsgáltuk meg alaposan.

Értékeltük a

tisztítási hatékonyságot, használhatóságot, tartósságot, zajszintet,porkibocsátást,valós energiafogyasztásukat, ami manapság különösen fontos szempont.Az összes eredményt itt nézheted meg.

A teszteredményeknek 2 nagy tanulsága van:

1. nagyok a különbségek a termékek tisztítási hatékonysága, zajszintje és energiahatékonysága között.2. 13 termék megbukott a porkibocsátás szempontjából.Porfújó készülékek

Nem kell magyaráznunk, miért jobb, ha vásárlóként kerüljük ezeket a magas porkibocsátású készülékeket. Amikor porszívózunk, egyértelműen az a célunk, hogy a lehető legtisztább legyen a lakás, ne maradjon por sehol. A tesztelés során viszonylag sok port fújt ki magából például a SAMSUNG VC07M3179VD, ami ráadásul 54 000 Ft-os átlagáron kínálja ezt az extra szolgáltatást. De a Philips XB2122/09 porszívó egy hajszálnyival jobb ilyen szempontból az említett Samsung terméknél, és 53 000 Ft-os átlagáron kapható.

A porzsákos és porzsák nélküli is lehet jó

Aktuális kérdés szokott még lenni, hogy porzsákos vagy porzsák nélküli, tartályos porszívót vegyünk-e. A porzsák nélküli modellek esetében pénzt takaríthatunk meg, de a szűrő rendszeres tisztítást igényel, sőt, a HEPA szűrőt cserélni kell. A porgyűjtő tartály ürítése pedig gondot jelenthet asztmások és allergiások számára.

Teljesítmény tekintetében alapból nem jobb a porzsákos vagy a porzsák nélküli.

Az összes eredményt itt nézheted meg.

Hírdetés

A tesztelt termékek között találunk bőven jól teljesítő terméket mindkét fajtából, úgyhogy inkább egyéni preferenciánkon múlik, milyen típust választunk.

A porzsákosok közül a Philips FC8240/09 PowerGo például egy már elfogadható átlagon felüli eredményt produkált minden vizsgált szempont szerint,

kivéve a zajosságot, illetve az energiafogyasztást, ahol átlagos eredményt ért el. Ára pedig alacsonyabb, mint a fentebb említett „porfújó” készüléké, 44 000 Ft-os átlagáron kapható.

[APPBANNER]

Ugyanaz a márka, s az egyik termék felhasználási célját tekintve értelmezhetetlen, míg a másik egy elfogadható teljesítményt biztosít és még az ára is kedvezőbb. Egy példa a sok közül arra, hogy nem érdemes csupán márka vagy ár alapján dönteni.

A porzsák nélküli porszívók közül a Rowenta RO4855EA Compact Power XXL a maga 44 000 Ft-os átlagárával egy jó választás lehet.

Egyedül a használhatósági teszten nem teljesített kiemelkedően, viszont, ha ezzel meg tudunk barátkozni, egy jó kompromisszumos megoldás lehet számunkra. Összesítésben 65%-os eredményt ért el.

Drága, jó márka, mégsem ajánljuk

Érdekességképpen itt megemlíthető a Miele Blizzard CX1 Comfort Powerline SKMF5 porszívója, amely 204 000 Ft-os átlagáron lehet a miénk. Összesítésben 55%-os eredményt ért el. Tisztítási hatékonysága alul-, energiafogyasztása pedig sajnos felülmúlja az említett Rowenta porszívóét. Ezek után felmerül a kérdés, hogy miért fizessünk négyszer annyit, tekintve, hogy még a tartóssági teszteken sem bizonyult strapabíróbbnak a Miele terméke.

Melyik lett tehát a legjobb porszívó 2023-ben? Attól függ, milyen szempontból. Hogy a különböző porszívó típusok közül, melyik terméknek pontosan mi az erőssége vagy éppen a gyengesége, kiderül legfrissebb teszteredményeinkből.

Az összes eredményt itt nézheted meg.

 

Ez a poszt Van, amelyik viszonylag drága és ontja magából a port. Porszívó tesztösszefoglaló először itt jelent meg: Tudatos Vásárlók.


Forrás:tudatosvasarlo.hu
Tovább a cikkre »