Változhat az időseknek fenntartott idősáv a boltokban

Változhat az időseknek fenntartott idősáv a boltokban

Nemcsak hétköznap, hanem hétvégén is.

Módosulhat a 65 év felettiek számára kiszabott vásárlási idősáv a boltokban a jelenlegi háromórás, kizárólagos időtartam rövidülésével és a szombati nap korlátozásainak eltörlésével, írja értesülései alapján a Magyar Nemzet.

Úgy tudják, mára bebizonyosodott: teljesíti küldetését a kijárási korlátozások elrendelésekor bevezetett korosztály szerinti elkülönítés a boltokban. Az átlag fogyasztó alkalmazkodott az új időbeli szabályokhoz, vagyis megvalósul a koronavírus által veszélyeztetettebb idősek védelme a forgalmas zárt terekben, ami továbbra is mérvadó a járvány elleni védekezés idején.

Hírdetés

Ám a piaci tapasztalatok azt mutatják, hogy a reggeli nyitástól 9 óráig nagyon megnőtt az élelmiszerüzletek forgalma, és gyakori a sorban állás is, a 9-12 órás időszakban viszont nagyon visszaesik a látogatottság, ami csak dél után emelkedik meg.

Ezért a lap értesülése szerint, nemzetközi mintára, a jövőben két órára változhat a 65 év felettiek által a bolti vásárlásra kizárólagosan fordítható idő délelőttönként, ami ráadásul szombatonként teljesen megszűnhet.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »