Változhat a nyugati országok hozzáállása a szíriai konfliktushoz

Változhat a nyugati országok hozzáállása a szíriai konfliktushoz

Hová jutott Franciaország vezetése? Hajlandóak most már együttműködni Oroszországgal a vahhabita terrorszervezetek elleni harcban. Most már nem csak az ISIS az ellenség, hanem a “mérsékelt ellenzék” is? Úgy tűnik még a szíriai kormánnyal is hajlandóak tárgyalni, hogy megkapják a Szíriában likvidált vagy ott harcoló francia állampolgárok adatait?

Változnak az idők. Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap Antalayaban, a G-20 csúcskonferencián beszámolt róla, hogy bizonyos országok megveszik az ISIS által megszállt területekről a csempészett olajat! A G-20 tagországok között is vannak olyanok, ahonnan finanszírozzák az “Iszlám Állam”-nak nevezett patkány kalifátust. Az iraki és a kelet-szíriai sivatagban 4-5 km (!) hosszú menetoszlopokban hordják az olajat nagy tartálykocsikban Észak-Irakból és Kelet-Szíriából Törökországba az ISIS terroristák és az “ISIS ellenes koalíció” és az USA hozzájuk sem nyúlt! Miről mesélnek az orosz műholdképek!

Hírdetés

Tegnap Vlagyimir Putyin elnök úr az orosz kormány nemzetbiztonsági kabinetjének ülésén meghallgatta Valerij Geraszimov hadseregtábornok és Szergej Sojgu orosz honvédelmi miniszter jelentését arról, hogy Oroszország képes megkétszerezni a légi csapásmérő kapacitását az ISIS és az Al-Kaida elleni műveletekben Mától TU-95 és TU-22M3 nagy hatótávolságú bombázók oroszországi bázisokról is pusztítják az ISIS és a többi vahhabita terrorszervezet állásait és az őket segítő külföldi országok titkos kontingenseit Szíria megszállt részein.

Az Orosz Légi és Kozmikus Erők -VKSZ (ennek az egyesített haderőnemnek lett része az Orosz Légierő a VVSZ) 34 vadászbombázóval (főleg SZU-34 és SZU-27SZM) növelik meg az 50 gépből álló orosz légi flottát Szíriában. Ez a masszív erő fogja támogatni tovább a Szíriai Arab Hadsereg szárazföldi egységeit az ország megtisztítására indított hadműveletekben. Az elkövetkező napok és hetek fordulatot hozhatnak Szíria számára!

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »