Változatos programokkal várja vendégeit a Hagyományok Háza

Változatos programokkal várja vendégeit a Hagyományok Háza

A Múzeumok éjszakáján látogatható utolsó alkalommal az intézmény két időszaki kiállítása. A Miska – múltidéző borosedények című tárlat a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum gyűjteményéből mutat be miskakancsókat és emberalakos kerámiákat.

(MTI)- Tárlatvezetésekkel, épületbejárással, kézműves foglalkozásokkal, irodalmi programmal, városi sétával, élőzenével és táncházzal is várja az érdeklődőket a Hagyományok Háza június 22-én, a Múzeumok éjszakáján.

Az érdeklődők részt vehetnek a Magyar Állami Népi Együttes nyílt próbáján, de megismerkedhetnek az együttes különleges darabokat tartalmazó jelmeztárával is a JelmezTáró program keretében – idézi a Hagyományok Háza hétfői közleménye Czingel Szilviát, a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum vezetőjét.

A Hagyományok Háza programjában szerepelnek kézműves foglalkozások és tésztakészítő workshop is, amelyeken korosztálytól függetlenül bárki könnyen sikerélményhez juthat – tette hozzá Czingel Szilvia.

A Múzeumok éjszakáján látogatható utolsó alkalommal az intézmény két időszaki kiállítása. A Miska – múltidéző borosedények című tárlat a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum gyűjteményéből mutat be miskakancsókat és emberalakos kerámiákat a Budai Vigadó pinceszintjén található Lajos-teremben, amely egykor borlerakatként működött. A látogatók vezetett túrán ismerhetik meg a helyszínt és kiállítást.

Hírdetés

A másik tárlat, a Szecesszió, Art Deco, Népművészet – Női lélek, népi formák, amely a maguk idejében úttörő női művészek nézőpontján keresztül mutatja be a XX. század két nagy stílusa és a népművészet találkozását.

A tárlathoz informatív városi séta is kapcsolódik, amelyen Víziváros szecessziós és art deco építészetét ismerhetik meg a látogatók.

Tárlatvezetéssel lehet bejárni az Illatok, ízek, formák – nézd kézzel, lásd szívvel című interaktív kiállítást, de a Budai Vigadó épületében lesz épületbejárás is Both Miklós, a Hagyományok Háza főigazgatója, valamint Pál István „Szalonna”, a Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője közreműködésével.

Mindenki előtt megnyílik a Martin György Szakkönyvtár, ahol irodalomterápiás foglalkozás várja az érdeklődőket.

A Hagyományok Háza teraszán fellép a Magyar Állami Népi Együttes zenekara, az est zárásaként koncertet ad a Tarsoly zenekar és lesz táncház is Farkas Máté, a Magyar Állami Népi Együttes táncosa vezetésével –áll a közleményben.


Forrás:mult-kor.hu
Tovább a cikkre »