Változatlanul Teszári Zoltán a leggazdagabb romániai magyar

Változatlanul Teszári Zoltán a leggazdagabb romániai magyar

Változatlanul Teszári Zoltán a leggazdagabb romániai magyar – 1,9 milliárd lejes vagyona a Forbes által kiadott 500-as toplista 5. helyéhez volt elegendő.
Egy másfél évtizeddel ezelőtt egy bukaresti panellakásban alapított szoftvercég, az UiPath egyik alapítója a leggazdagabb romániai: Daniel Dines vagyona a Forbes által kiadott 500-as toplista szerint eléri a 7,7 milliárd lejt.

A második helyen a Dedeman áruházlánc tulajdonosait, a Dragos és Adrian Pavăl testvérpárt találjuk 7,5 milliárd lejes vagyonnal, Ion Ţiriac sportolóból lett vállalkozó 6 milliárd leje pedig „bronzérmet” hozott számára.

A három leggazdagabb romániai egyébként fölényesen kiemelkedik a mezőnyből, a negyedik helyezett vagyona kevesebb, mint a fele az egykori teniszcsillagénak.

A szépségiparban érdekelt Anastasia Soare üzletasszony vagyona amúgy a Forbes szerint alaposan megcsappant, de még így is 2,3 milliárd lejre becsülik.

Hírdetés

Az ötödik helyen a nagyváradi Teszári Zoltánt, az RCS & RDS vállalat „rejtőzködő” tulajdonosát találjuk 1,9 milliárd lejjel,

a hatodik pedig 1,5 milliárdos vagyonával Radu Dimofte, aki olyan élelmiszeripari óriások franchize-át hozta el Romániába, mint a KFC vagy a Pizza Hut.

A hetedik pozíción nagy a tolongás, 1,4 milliárd lejes vagyona van a Bitdefendert alapító Talpeş családnak, valamint az ingatlanbizniszben érdekelt Andrei Diaconescu és Victor Căpitanu vállalkozópárosnak is.

Az első tízbe még a Fildas Catena csoport alapítója, Anca Vlad és a Iulius projektek tulajdonosa, Iulian Dascălu fért még bele 1,3, illetve 1,2 milliárd lejes vagyonnal.

 


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »