Változások az oltási stratégiában: nem lesznek kivételek, a kor lesz a döntő

Változások az oltási stratégiában: nem lesznek kivételek, a kor lesz a döntő

Az egészségügyi minisztérium változtatásokat eszközölt az oltási stratégiájában. Az egyik módosítás, hogy az AstraZeneca vakcinájával olthatók lesznek a 60-70 éves korosztály képviselői, a Pfizer és a Moderna vakcinájával pedig a 70 év felettiek is. A kivételeket pedig eltörlik, közölte kedden Marek Krajčí (OĽANO) tárcavezető.

A továbbiakban elmondta, hogy az idősebbeknek AstraZeneca-vakcinával történő oltását a háziorvossal történt konzultáció után ajánlják. A mindennapi élet zavartalanságát biztosító infrastruktúrák dolgozóit elmondása szerint három oltóközpontban, Pozsonyban, Rózsahegyen és Kassán fogják oltani.

Hírdetés

Azokat az embereket, akiket az orosz vakcinával oltanak be, véleménye szerint más vakcinával nem kellene oltani és az orosz oltóanyaggal oltottakat nem szabad diszkriminálni a más oltóanyaggal beoltottakkal szemben, jegyezte meg azokkal a hírekkel összefüggésben, hogy a Szputnyikkal oltottak esetleg nem kapnák meg az uniós oltási igazolványt.

A minisztérium reményei szerint március folyamán 413 100 adag Pfizer/BioNTech-vakcina, 75 600 adag Moderna-vakcina, 356 864 adag AstraZeneca-vakcina és 200 000 adag Szputnyik V érkezik Szlovákiába.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »