Változás a NIF-ön: A kommentárok (vélemények) azonnal megjelennek. Javaslatok Kommentelőink biztonságára!

Kedves Olvasóink és hozzászólóink!

Amint észrevettétek az utóbbi időben a hozzászólások azonnal megjelennek, ahogy azt befejezted és az “elküldöm” gombot megnyomtad. Tehát lehet vitatkozni egymással. Ez a vita viszont nélkülözze a személyeskedést és vonatkozzon a cikkben közölt gondolatokhoz! Semmit sem hoz számunkra, ha egymást gyilkoljuk le ócsárló szavakkal, átkozódásokkal. Kerülje mindenki a törvénybe ütköző rasszista jelzőket, felhívásokat népcsoportok vagy személyek ellen! Ugyanis amennyiben…..

…… ilyen törvénybe ütköző kijelentések, netalán felhívások tömegesen kezdenek megjelenni, ami a portálra is jellemző lesz egy idő után, akkor könnyen abba a helyzetbe kerülhetünk, hogy a portálunk szerkesztői kilétének beazonosítása ellen nyomozást indítanak. Amennyiben a beazonosítás lezárult, akkor a szerkesztők számíthatnak egy hajnali lerohanásra, mikor is maszkos kommandósok betörnek a lakásba és álmos szemeidbe nyomják a házkutatási parancsot, majd minden számítógépedet lefoglalják. A beazonosított szerkesztőt pedig ideiglenes fogva tartják, annyi ideig, amíg szükséges. Ez addig szokott tartani, amíg a számítógépes adataidat  mind feldolgozták és remélhetőleg (remélik ezt ők, nem mi!) megtalálták a többi szerkesztő, közreműködő, rasszista, illegális módon kommentelők IP-számait és ezek alapján be is azonosították őket! Erre számíthatunk sajnos a mai Magyarországon!

Ilyen helyzetek elkerülése végett hoztunk egy kis biztonsági intézkedést: Ezentúl a cikkeinket nem magyarországi földrajzi címről töltjük fel, hanem Nyugatról. Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek magyarországi szerkesztők, hanem azt, hogy azok nem direkt töltik fel a cikkeket, hanem elküldik a nyugaton élő szerkesztőnek, aki feltölti a cikkeket. S  mindez névtelenítő szoftverek segítségével történik!

Az Olvasó-Kommentelőink biztonságát is szeretnénk támogatni egy abszolút jó tanáccsal. Használjatok anonimizáló (névtelenítő) szoftvereket. Egy ilyen egyszerű és könnyen kezelhető szoftver a TorProject, ami innen tölthető le:

https://www.torproject.org/

Hírdetés

A “Hagyma” ikon-tól jobbra a “Download Tor” gombot megnyomva letölthető a szoftver, ami egy Firefox internet keresőt fog majd telepíteni és abban benne lesz a névtelenítő szoftver. A rázós vélemény-nyilvánítások, vagy még rázósabb oldalak felkereséséhez használjátok mindig a Tor-Firefox-ot. Ez a Tor-Firefox minden újra indításnál új IP-számmal juttat ki téged a világhálóra. A kommenteléshez szükséged van természetesen egy névre (user name), és egy email címre is. Amennyiben ezt egy nem névtelenítő internet keresőn keresztül intézted, akkor bármilyen névtelenítő szoftvert (apps= application, magyarul alkalmazás) használsz az email címed megalkotásakor használt IP-címedet az internet szolgáltatók letárolták és azt könnyedén kinyomozzák. Ezért új email címekre, új gravatar arcképekre van szükséged, amelyeket mind a névtelenítő tor-firefox internet keresővel kell megalkotnod és kizárólagosan csak azzal szabad használnod. Ha ezt nem így teszed, akkor a titkos email címed “lebukott” és az igazi IP-címeddel beazonosítottak.

Tor-Project beállító gombjai a bal felső sarokban

A képen látható piros S-betűt megnyomva néha engedélyezned kell hogy a felkeresett oldal használhasson ideiglenesen script-eket. A zöld hagyma ikonra kattintva kérhetsz uj IP-címet. Ekkor azonban újra fogja indítani a Tor-Firefox-ot.

Tehát kedves Olvasóink, ezek után az intézkedések után lehet nagyobb bátorsággal véleményt nyilvánítani, vitatkozni, eszmét cserélni!

Kívánunk minden kedves Olvasónknak örömben gazdag Adventet és Karácsonyt!

Nemzeti InternetFigyelő (NIF) szerkesztői

Kategória:Belföld, Jegyzet, Valóság Tagged: eszmecsere, kommentelőink biztonsága, vita személyeskedés nélkül


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »