Válsághelyzet – titkolózik, vagy csak blöfföl a Fidesz?

Válsághelyzet – titkolózik, vagy csak blöfföl a Fidesz?

Ez több mint furcsa, egyenesen fideszes. Gulyás Gergely, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezető-helyettese ugyanis „Reagálás Pintér Sándor belügyminiszter bejelentésére” címmel tartott sajtótájékoztatót, azzal az egyszerű kitétellel, hogy konkrétumokat ne fog mondani arról. Külön kérés volt – nyomatékosította a honatya szerdán, az Andrássy egyetem előtt megtartott tájékoztatóján.
 

Mint ismert, az Orbán-kormány szerdán az egész ország területére migrációs válsághelyzetet hirdetett ki, amit Pintér Sándor belügyminiszter azzal indokolt, nem tudni, hogy milyen hatásokat vált ki a migránsokból a balkáni határzár.

Csakhogy ennél többet nem tudni a bejelentés gyakorlati oldaláról (maximum annyit, hogy a hadsereget is bevetnék, aminek megvan az a belpolitikai bája – és amire kitért Gulyás Gergely is -, hogy azt össze lehet kapcsolni az Alaptörvény-módosítással, és ugye aki nem támogatja a rendeleti kormányzás bevezetését, az a terroristákkal van).

Tehát egyelőre a nyilvánosságra annyi tartozik, hogy a belügyminiszter külön, részletes tájékoztatást fog adni.

Én nem fogok erre kitérni

– húzta alá a képviselő, aki arra az újságírói kérdésre, amely azt firtatta, hogy „a migrációs vészhelyzet azonos-e a tömeges bevándorlás okozta vészhelyzettel?”, leszögezte:

természetesen van jogszabályi alapja a bejelentésnek.

Hírdetés

Arra a kérdésünkre, hogy „mikor lesz a részletes tájékoztatás?”, pedig azt felelte, hogy „rövid időn belül”.

Próbáltuk komolyabb témákat is behúzni a sajtóeseményre, és kíváncsiak voltunk arra, hogy vajon a belügyminiszter bejelentése után

változik-e a körmendi és a szentgotthárdi menekülttáborok státusza?

Emlékezetes, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a migránsok itt csak egy-két-néhány percet fognak eltölteni.

Gulyás Gergely szerint egyelőre nincs olyan fenyegetettség, és nyomás hazánkon, hogy ezeket a táborokat igénybe kelljen venni, ezek csak tartalékok. Azt viszont nem kívánta megvitatni a fideszes politikus, hogy ez az egy-két perces ott tartózkodás valóban kivitelezhető, de „a fenyegetettség nem áll fenn” – húzta alá újra.

Szóval, se fenyegetettség, se konkrétumok. Csak a Fidesz.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »