Valószínűleg migránsok gyújtották föl a düsseldorfi vásár épületét

Valószínűleg migránsok gyújtották föl a düsseldorfi vásár épületét

MTI nyomán

Őrizetbe vettek kedden a németországi Düsseldorfban hat menedékkérőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy felgyújtották a nemzetköz vásár területén berendezett szállásukat.

A düsseldorfi ügyészség és rendőrség közös közleménye szerint a hat férfi ellen egyebek között súlyos gyújtogatás gyanúja miatt indítottak eljárást.

A gyanúsítottak a düsseldorfi nemzetközi vásár területén, egy csarnokban laktak csaknem 300 társukkal, Németországba egyedül érkezett férfiakkal, többnyire szírekkel, afgánokkal és irakiakkal.

Hírdetés

Az 5000 négyzetméteres épületben kedden dél körül csaptak fel lángok. Akkor 130 lakó tartózkodott a szálláson. Mindenkinek sikerült kimenekülni, de 28 menedékkérő és 2 tűzoltó füstmérgezést szenvedett.

A helyszínre vezényelt több mint 70 tűzoltó estig küzdött a lángokkal. Az épület teljesen kiégett, benne a lakók szinte valamennyi személyes holmijával és irataival.

Az ügyészség és a rendőrség közleménye szerint a szálláson májusban is volt szándékos gyújtogatás, akkor nem sérült meg senki, és az anyagi kár sem volt jelentős.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »