Valószínűleg kirúgják Demcsákot – máskor is előfordult, hogy munka közben eltünedezett, majd rossz állapotban került elő

Valószínűleg kirúgják Demcsákot – máskor is előfordult, hogy munka közben eltünedezett, majd rossz állapotban került elő

Kedden vagy szerdán lesz az a beszélgetés, amelyen eldőlhet Demcsák Zsuzsa sorsa, miután láthatóan furcsa állapotban vezetett egy élő adást. Németh Szilárd, az ATV vezérigazgatója szerint vizsgálják az elhíresült esetet, és gyors döntés várható. A HVG belső forrásai szinte lehetetlennek tartják, hogy vissza tudjon térni a nemrég igazolt tévés, mert állítólag tagadja, hogy probléma lenne a munkájával, ráadásul teljesen elmérgesedett a viszonya a szerkesztőséggel.

"Az ügy óriási port kavart, semmiképpen nem hunyhatunk szemet. Zsuzsával kedd délután, legkésőbb szerdán fogok leülni, a vizsgálat tart, és addig továbbra sem kerülhet adásba" – mondta a lapnak kedd reggel Németh Szilárd, az ATV vezérigazgatója, miután hétfőn este tért haza külföldről.

Így hamarosan hivatalos döntés várható, ugyanakkor a HVG információi szerint valószínűsíthető, hogy nem maradhat az ATV műsorvezetője a múlt héten élő adásban furcsán viselkedő Demcsák Zsuzsa. Ahogy egy névtelenséget kérő kolléga fogalmazott, "vészesen elfogyott a levegő körülötte".

"Rossz állapotban került elő"

Hírdetés

A TV2-től áprilisban távozó, majd júniusban az ATV-hez igazolt műsorvezető, ahogy arról beszámoltunk, a csatorna péntek reggeli Start című műsorában készített legalábbis különös interjút Szanyi Tibor MSZP-s európai parlamenti képviselővel. A beszélgetésben Demcsák összeszedetlenül, időnként összeakadó nyelvvel, furcsa stílusban és hanghorodzással beszélt a politikussal, majd utána műsor többi meghívott vendégével is. A történtek után az ATV belső vizsgálatot indított, amelynek lezárultáig a műsorvezetőt nem engedik képernyőre. Annak ellenére sem, hogy Rónai Egonnal váltásban neki kellett volna vezetnie a csatorna vezető esti műsorát, az Egyenes beszédet.

Azonban nem az elhíresült eset volt az egyetlen probléma, már csak ezért is nehezen elképzelhető, hogy visszatérhessen a csatorna műsorvezetőjeként. Ugyanis a műsorvezetővel érkezése óta többször volt hasonló – ha nem is ilyen látványos – probléma. Felkészületlensége és lekezelő stílusa miatt pedig több esetben is kivívta a vele dolgozók haragját. "Annyira elmérgesedett a viszony közte és szerkesztőség között, hogy nehéz elképzelni, miként dolgozhatna újra velük" – fogalmazott egyikük.

Mindez azért csalódás a munkatársak számára, mert mindent megadtak a tévés debütálásához: nemcsak óriási lehetőséget kapott, hiszen több adást bíztak rá, mint elődjére, Mészáros Antóniára, de minden létező szakmai felkészítéssel is próbálták segíteni a munkáját. Demcsák viszont állítólag fittyet hánt a szakmai instrukciókra, többször is minősíthetetlenül viselkedett. Az is előfordult, hogy munka közben eltünedezett, majd rossz állapotban került elő.

Úgy tesz, mintha nem értené

A HVG forrásai szerint Demcsák a Szanyi-interjú óta sem szállt magába, továbbra is fáradtsággal magyarázza a történteket. Múlt héten azonnal azt nyilatkozta az esetről, hogy a botrányos interjú előtt mindössze két órát aludt, és ez okozta az összeszedetlenségét. Hozzáállása azóta sem változott, értetlenkedik, hogy miért vették le a képernyőről, miért nem vezethet adást.

Az ATV hétfői értekezletén a csatorna még külföldön tartózkodó vezérigazgatója, Németh Szilárd döntését gyakorlatilag megelőlegezve is az hangzott el, hogy a kínos ügy egyetlen, ATV számára is feloldható megoldása az lenne, ha felbontanák a műsorvezető szerződését.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »