Valósággá válik az ISIS karácsonyi üzenete…

A bangladeshi Akayed Ullah ihletett merített az ISIS barbaritásából. Halottakat nem követelt az önmagára szerelt bombája.

New York polgármestere szerint terrortámadás történt. A támadóval együtt öten sebesültek meg. Még nem tudni, miért robbantott az elkövető a város egyik legforgalmasabb buszpályaudvaránál.

A robbanás helyi idő szerint hétfő reggel történt a Times Square-hez közeli, Port Authority Bus Terminal nevű pályaudvaron, írja a BBC. Egyelőre nem tudni, pontosan mi történt, csak azt, hogy a környéket evakuálták. Az eset helyi idő szerint reggel 7.19-kor történt az NBC News szerint.

Az ABC Newsnak rendőri források azt mondták, egy csőbomba robbant egy aluljáróban. Egy embert őrizetbe vettek, ő súlyosan megsérült. Rajta kívül négyen sebesültek meg.

Hírdetés

A bombát épp magával cipelte a gyanúsított, amikor az felrobbant. Valószínű, hogy idő előtt és nem teljesen detonált a szerkezet. Az esetet a New York-i rendőrség és a szövetségi nyomozók (FBI) is vizsgálják. A fő kérdés, hogy magányos farkas akciója történhetett-e, vagy egy nagyobb terv része lett volna a támadás.

Mindenesetre Bill de Blasio polgármester kijelentette: terrortámadásként kezelik a történteket, de megnyugtatott, más robbanószerkezetet nem találtak.

Egy Akayed Ullah nevű 27 éves bangladesi a gyanúsítottja a helyi idő szerint hétfő reggel elkövetett, szerencsére besült robbantásos támadásnak New Yorkban – írja az NBC News. A korábban taxisként dolgozó férfi Brooklyn városrészben élt és ahogy az lenni szokott, az Iszlám Állam inspirálta tettét.

Ullah 2011. február 21-én érkezett az Egyesült Államokba bevándorlási vízummal. Legálisan tartózkodott Amerikában, zöld kártyája is volt. A városi taxisbizottság szóvivője szerint 2012 márciusától 2015 márciusáig, tehát három évig taxizott legálisan.

Index


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »