Valóban leállítanák a visegrádi négyek a migrációt?

Pörög a kampány az október 2-ai kvótanépszavazásra, és a szombaton Orbán Viktor által kiadott kommunikációs stratégia úgy néz ki minden kormányközeli szakértő mondataiból vissza fog köszönni. Most éppen Orbán Balázs, a Migrációkutató Intézet Főigazgatója állította azt az M1-en, “a visegrádi négyeknek az az álláspontja, hogy a migrációt teljesen meg kell állítani”.

Csakhogy, miközben Lengyelországban most már több mint egymillió ukrán él és dolgozik, pótolva többek között a németországi éttermekben gurizókat addig alig egy hónappal ezelőtt a magyar nemzetgazdasági miniszter, Varga Mihály is egyetértett a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) javaslatával, miszerint ha máshonnan nem megy, harmadik országból kell javítani az egyre kritikusabb munkaerő-piaci helyzeten.

Amennyiben nem sikerül érdemben és minőségben (értsd: nem közmunkásként) pótolni a kivándorló, meg nem születő magyarokat, úgy egy nehezen visszafordítható spirálba kerülhet a magyar gazdaság.

Igaz ez a megállapítás abban az esetben is, ha önerőből nem vagyunk képesek felállni, és a magyar korfát mexikóiakkal szándékozunk lombosítani.

A lényeg, hogy bár nem egyedül a Fidesz a hibás ezért a helyzetért, de a felelősség megállapításakor ne felejtsük el, Orbán Viktor már a harmadik kormányciklusának a felénél tart, ez az elmúlt 26 évből is legalább 10 esztendő.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »