Vallott Diana testőre, a titkosszolgálat keze is benne volt a hercegné halálában

Vallott Diana testőre, a titkosszolgálat keze is benne volt a hercegné halálában

Sokkoló részletek derültek ki a 25 évvel ezelőtt, tragikus autóbalesetben elhunyt Diana halálának körülményeiről.

A walesi hercegné volt testőre szerint Diana augusztus 31-én Párizsban egy téves brit hírszerzési akció áldozata lett. Lee Sansum, akit Lady Di csak „Rambónak” hívott, azt állítja, hogy a baleset helyszínén brit kémek kétségbeesetten próbálták eltüntetni a nyomaikat.

Diana 25 évvel ezelőtt egy párizsi alagútban szenvedett autóbalesetet akkori párjával, Dodi Fayeddel. A limuzinban velük volt egy sofőr is, Henri Paul, akiről a boncolás során kiderült, hogy alkoholos befolyásoltság alatt állt.

„Diana megfigyelés alatt állt a saját védelme érdekében, de azért is, hogy mindenki mindig tudja, hol van, ami minden bizonnyal nemzetbiztonsági kérdés volt” – mondta el az exkluzív interjúban a 60 éves exkatona, aki hozzátette, hogy egy pillanatig se hiszi, hogy az MI6 szándékosan megszervezte volna a hercegné megölését.

Diana 1996. augusztus 28-án (Fotó: MTI/EPA/Emma Louise Ogilvy)

Hírdetés

„Szerintem ott volt a titkosszolgálat aznap az alagútban, méghozzá a motorokon, amelyeket soha nem találtak meg. Nyilvánvalóan senki nem tudhatott a jelenlétükről, ezért muszáj volt eltüntetniük a nyomaikat, és ez magyarázatot adhat a baleset körüli vad összeesküvés-elméletekre.”

Szemtanúk arról számoltak be, hogy közvetlenül a baleset előtt motorokat láttak Lady Di autója közvetlen közelében.

„Azoknak a motoroknak a vezetőit soha nem találták meg, és ez nem véletlen. Ha kiderült volna, hogy az MI6 ügynökei a kritikus pillanatban ott voltak a Mercedes mellett, sokan őket hibáztatták volna, és hatalmas botrány lett volna belőle.”

A volt testőr szerint a sofőr alkoholos befolyásoltsága és esetleg a látómezőjében hirtelen feltűnt motoros miatt ránthatta el a kormányt, ami a végzetes balesethez vezetett.

 

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »