Vállaltan homoszexuális az US Army leendő vezetője

Barack Obama amerikai elnök Eric Fanninget jelöli az US Army titkári posztjára. Amennyiben a szenátus is megerősíti, Fanning lesz az első vállaltan homoszexuális amerikai katonai csúcsvezető. Obama nyilatkozatában leszögezte, hálás vagyok a sorsnak, hogy amerikai férfiak és nők egyenrangúan szolgálhatnak a hadseregben. Alig várom, hogy együtt dolgozhassunk Eric-kel, hogy megtartsuk a hadsereget a világ legjobbjának – mondta.

Fanning eddig helyettes államtitkárként dolgozott és a helyettes vezetője volt haditengerészetnek. Az Air Force-ot államtitkárként felügyelte.

Hírdetés

Amerikai védelmi miniszter, Ash Carter üdvözölte Fanning jelölését, mondván, megerősíti a hadsereg hagyományait és előkészíti a szárazföldi erőket, hogy szembenézzen az új generációs kihívásokkal.

Az Obama-kormány legújabb lépése megnyitja a katonai intézmények kapuit a meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű emberek előtt. Mint ismert, június 26-án a Legfelsőbb Bíróság kimondta az azonos neműek teljes értékű házasságát az Egyesült Államokban.

A bírálók szerint az azonos neműek házassága család intézményének felbomlásához vezet és a házasság szentségének nyilvánvaló lebontása. Arra hivatkoznak, hogy az azonos neműek házassága természetellenes, a házasság intézménye évezredek óta egy férfiből és egy nőből áll.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »