Választási fantomra bukkantak Pécsett

Választási fantomra bukkantak Pécsett

Lehet országszerte akár több száz társa is, de olyan, aki 1985 óta komoly kollekcióval rendelkezik, nincs egy sem talán. Egy 56 éves pécsi férfi törvénytelen hobbijának nyomába eredt egy újság.

A pécsi politikatörténet egy különleges alakjával készített interjút a Pécsi Újság, nevét nem is hozta nyilvánoságra, de ez az írás elején megvilágosodik: az illető 56 éves férfi minden választás, szavazás alkalmával kihozta a szavazólapokat a fülkéből, eltette és lefűzte. (Ez szabálytalan.) Páratlan gyűjteménye van.

A szenvedélyének 1985-ben hódolhatott először. Vagyis hódolhatott volna, mert a Központi Bizottságot akkor még áthúzta és így dobta az urnába, de ezt a tettét később megbánta, és megkezdődött a máig tartó nagy “sorozat”.

Barátai egyébként tudják róla, milyen különleges hobbija van,

de ad is rá magyarázatot: nem számít igazi passzívnak, ráadásul bizonyítani tudja, hogy “szavazott”, a mindenkori véleményt pedig elfogadja.

Hírdetés

A mostani önkormányzati választás alkalmával ráadásul németnek vallotta magát, így tovább színesedett a kollekció.

Efféle viselkedésre nem buzdít senkit, mert abból káosz lenne.

Hogy feltűnt-e valaha bárkinek, amit csinál, arra ezt mondta: “Egyszer igen, de

gyors voltam, üresen tettem a ládába a nem szavazatomat. Azóta mindig viszek magammal üres papírt, azzal bélelem ki a borítékot. Profi vagyok, nem holmi pancser.

Mozgásom, mozdulataim nyugodtak, kiszámíthatóak, csak semmi pánik.”

A jellemzően 4 millió szavazatból két-háromszáz szokott eltűnni. Különc hősünknek tehát vannak társai.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »