Válaszcsapásokat indított Irán Amerika ellen

Válaszcsapásokat indított Irán amerikai iparvállalatok és kormányzati szervek ellen, miután Donald Trump jóváhagyta a kibernetikai háborút az iráni rakétairányító rendszerek ellen. Állítólag napokra megbénultak az iráni szerverek. Az amerikai elnök korábban katonai támadást fontolgatott, de visszavonta a parancsot a várható áldozatok miatt.

Légvédelmi rakétával lőtt le egy amerikai pilóta nélküli felderítő repülőgépet az iráni Forradalmi Gárda csütörtökön. Az amerikai elnök katonai válaszcsapást fontolgatott, de végül lefújta az akciót, mert 150 emberi életet követelt volna. A háború azonban nem maradt el a kibertérben.

Hírdetés

A Washington Post értesülései szerint Donald Trump jóváhagyta, hogy az amerikai hadsereg specialistái támadást indítsanak az iráni rakétaindító rendszerek számítógépei ellen. Célkeresztbe került az iráni hírszerzés is. Washington emellett újabb szankciókat is kivet Iránra, de az elnök a mézesmadzagról is gondoskodott.

„Tegyük újból naggyá Iránt. Nekem ezzel semmi bajom. Ha viszont az irániak öt-hat éven belül atombombát akarnak, akkor ez nem történik meg.” – fejtegette Trump, aki korábban arról is beszélt, hogy el akarja kerülni a háborút, de ha mégis kitörne, akkor Irán eltűnne a föld színéről.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »