Válaszcsapás! – Izraeli támaszpontokra mért csapást a Szíriai Arab Hadsereg (videók)

Válaszcsapás! – Izraeli támaszpontokra mért csapást a Szíriai Arab Hadsereg (videók)

A hajnali órákban a légvédelmi szirénák hangjára ébredtek a cionista telepesek a megszállt Golán-fennsíkon. A Szíriai Arab Hadsereg ugyanis válaszcsapásokat intézett a Golánon lévő izraeli állások ellen.

Az izraeli hadsereg, mint már oly sokszor tegnap este is szíriai támaszpontokat és városokat lőtt rakétákkal, ám ebben az esetben nem várt válasz érkezett számukra. A Szíriára lőtt rakéták jelentős többségét a szíriai légvédelem semlegesítette és Damaszkusz felett több tucat izraeli rakétát semmisítettek meg. A támadás végeztével azonban ez alkalommal a szíriai hadsereg élt a válaszcsapás lehetőségével.

A szíriai hadsereg több izraeli támaszpontot vett célba, melyekre több tucat rakétát lőttek ki. Vannak olyan források, melyek 20 rakétát említenek, azonban az Al-Mayadeen csatorna beszámolója 40 rakétáról számolt be, melyek közül 4-et sikerült az izraeli rakéta védelmi rendszereknek megsemmisíteni.

Az Al-Mayadeen hírcsatorna szerint a célpontok között volt:

– egy jelentős katonai központ elektronikai központja

– az egyik izraeli határőr egység laktanyája

– egy izraeli katonai központ, melyen elektronikus jelekkel való elhárító hadviselést folytattak

– egy fontos katonai központ, melyen a vezetékes és vezeték nélküli kommunikáció megfigyelését végezték (valószínűleg az izraeli katonai hírszerzés egyik központja)

Hírdetés

– kommunikációs központok

– különböző fegyverrendszerek megfigyelőállása

– helikopter bázis és leszállóhelyek

– az izraeli 810. dandár parancsnoki központja

– a Hermon régióban állomásozó zászlóaljak parancsnoki központja

– a ,,Pantsim,, hegyi hadosztály főhadiszállása

Ez bebizonyította, hogy a szíriai katonai hírszerzés és felderítés is tisztában van az ellenséges cionista csapatok támaszpontjainak elhelyezkedésével.

A szíriai hadsereg rakétákat lő ki izraeli katonai célpontokra:

A megszállt Golán fennsíkra csapódnak be a szíriai rakéták:

Az izraeli kormány és az izraeli védelmi miniszter azonban Iránt vádolja a támadással. Lieberman miniszter szerint a Szíriában tevékenykedő iráni alakulatok felelősek a rakéta támadással. Ezek közül is az ,,Al-Kudsz,, különleges rendeltetésű dandárt említik, melynek parancsnoka a híres iráni tábornok Qasem Al-Suleimani.

A cionista kormányt valószínűleg alaposan meglepte a támadás, hiszen nem számítottak arra, hogy valaki vissza is lő rájuk. Ahhoz voltak eddig hozzászokva, hogy csak ők bombáznak, ők támadnak más országok területén, ők repülnek be más országok légterébe bármiféle következmény nélkül.

Orientalista.hu – Al-Isfahani


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »