Valami megint bűzlik Felvidéken

Valami megint bűzlik Felvidéken

Amikor május végén Simon Zsolt, a Magyar Fórum elnöke találkozót kezdeményezett Bugár Bélával mindenki gondolhatott, amit akart. A két exhidas politikus már vagy hat éve nem kávézott együtt, pontosabban azóta, hogy 2016 márciusában a gömöri politikus hátat fordított a Smerrel és az SNS-szel éppen kormányozni készülő Hídnak. 

Vajon mi ültethette le újra őket egy asztalhoz? Mi lehet az a nagy valami, ami miatt elásták a csatabárdot, fátylat borítottak a múltra – találgattak az emberek.

Nem kell különösebb boszorkányságra gondolni, ugyanis a Magyar Fórum kimaradt a buliból, nem lett a Szövetség egyik, a másik hárommal egyenrangú pártja, amit Simonék valószínűleg elég nehezen tudnak megemészteni.

Viszont amennyiben pártként a felszínen akarnak maradni továbbra is, hiszen jönnek az önkormányzati választások, valami látványos dologgal kell kirukkolni. Bugár pedig még mindig érdekes ilyen szempontból, aki vele leül kávézni, az sajtófigyelmet érdemel. Minden bizonnyal ez indokolta a fegyverszüneti megállapodás kezdeményezését, eredményes is lehetett, mert a kávézás ebédelésbe fajult.

Az sem mellékes persze, hogy Bugár Béla előtte bejelentette, hogy szakít a Szövetséggel, kilép belőle. Nem ez volt az első pártszakítása! Mondhatni, ő a magyarok Sulíkja!

Hírdetés

Szabadon igazolható politikussá vált, aki csak mondogatja, hogy már végleg lefóliázta és szekrénybe zárta a nagypolitikában viselt öltönyeit. Egy jó ajánlat esetén valószínűleg nem tétovázna, beszállna újra a ringbe.

Nem lenne semmi meglepő a dologban, hiszen érthető, hogy Simonék az önkormányzati választások előtt igyekeznek begyűjteni a Szövetség mindhárom platformjának elitjéből kimaradt regionális politikusokat, akik számára pedig nem közömbös egy olyan párt támogatása, amely csak a nevében Magyar Fórum, de valójában csírájában ott lapul a vegyesség gondolata. Erre a vegyességre pedig garanciát jelenthet Bugár Béla (Simon is), aki a polgármesterjelölt asszony „valami készül” kijelentését vette védelmébe, és az ehhez fűzött egyik kommenthez (miszerint vegyes savanyúság készülhet) valami olyasmit fűzött hozzá, hogy az „savanykodik”, aki ránéz a Szövetség támogatottságára, ami szerinte a több évig tartó gyűlöletkampány eredménye.  

Begyűjteni azokat, akik a Szövetségnek ilyen vagy olyan okok miatt hátat fordítottak. Kíváncsiak lennénk, hogy a Híd platformjának ezzel a törekvéssel kapcsolatban mi lehet a véleménye?  Bár az sem teljesen kizárt, hogy létezik egy olyan háttéralku, amely szerint csak a megfelelő pillanatra várnak ebben a platformban… Sokatmondó és csábító lehet az is, hogy a Magyar Fórum az AKO legutóbbi közvélemény-kutatásában felülmúlta a Szövetséget….Elég egy közös ebéd Bugárral, és máris mérhetővé válik a mérhetetlen?

Van egy másik érdekes jelenség is az Érsekújvári járásban a megyei és helyhatósági választásokkal kapcsolatban. A Szövetség járási konferenciája olyan megyei képviselőjelölteket (is) választott a járási székhelyről, akik nem tagjai az egyesült párt újvári szervezetének, sőt a helyhatósági választásokon függetlenként, a Szövetséggel szemben kívánnak indulni. Ezért még olyan fura helyzet is előállhat, hogy a megyei testületben szövetségesek lesznek, az érsekújváriban pedig Szövetség-ellenesek. Viszont ez mindenképpen a platformok belső „játszadozásának” az eredménye, egyelőre még függetlenül a Magyar Fórumtól.       

Erre szokták volt mondani, hogy Felvidéken valahol mindig keverik a trutyit, nehogy már nyugi legyen. Meg azt is, hogy visszavonult felvidéki magyar politikus nem létezik, csak sértődött!  


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »