Valami jót szeretett volna deportálása előtt az afgán, ezért búcsúzóul még megerőszakolt egy svéd nőt

Vasárnap volt, reggel 7:24, amikor a rendőrséget riasztották, hogy egy nő mozdulatlanul fekszik a földön egy stégnél Luleában, a Lulsund utcában.

Egy idős házaspár adta le a riasztást, miután messziről látták, hogy egy külföldi közösült egy látszólag erőtlen vagy magatehetetlen nővel egy közeli kilátóban.

A nő a luleai hamnfesztiválon volt előző éjszaka, ahol jó néhány "relaxáló tablettát" vett be, és az utolsó amire emlékezett, az volt, hogy az afgán egy whiskyre és más italokra hívta meg, és mondta neki hogy együtt akar lenni vele. (Ezen a ponton pedig teljesen egyértelmű a nő felelőssége – a szerk.)

Mire a rendőrség megérkezett, a nő öntudatlanul és félmeztelenül feküdt a stégen. A 22 éves afgán azt állította a rendőrségnek, hogy ez volt az utolsó napja, és hogy „valami jót szeretett volna“.

Hírdetés

Az afgán a 2015-os migránskáosz során került Svédországba, és az év októberében kért menekültstátuszt. A bevándorlási hivatal elutasította kérelmét 2017 augusztusában, és 2018 januárban ez jogerőssé is vált. Két héttel az eset előtt, június 25-én adták át a rendőrségnek a deportálás végrehajtása végett.

Egy nappal az eset után a Norrländska Socialdemokraten (NSD) helyi újságja egy cikket publikált az afgánról, a baloldali újságíró Linda Kask tollából, aki többek között azt állította hogy a tettest a halál fenyegeti abban az esetben, ha deportálnák, merthogy ő ateistának vallotta magát, és a tálibok üldözni fogják.

„Most már nem tudom, hogy lesz az életem. Ha az ember tartózkodási engedély nélkül él és több elutasítási határozat is van ellene, semmit sem tud az ember”, panaszkodott a szegény afgán az NSD lapjának.

Arra is felhozta mentségére, hogy részt vett egy szélsőbaloldali párt tevékenységében, és harcolt a rasszizmus és a szexizmus ellen…

(Forrás: FriaTider, fordítás: olvasónktól)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »