Valami Amerika: fekete nácinak tartja magát Trump egyik négere, aki ráadásul transzpornót néz

Valami Amerika: fekete nácinak tartja magát Trump egyik négere, aki ráadásul transzpornót néz

Mark Robinson észak-karolinai kormányzóhelyettes kampányának legtöbb vezető munkatársa vasárnap lemondott, ami súlyos csapást mért a jelöltre, akit széles körű kritika ért, miután a CNN riportja szerint egy pornográf weboldalon tett egy sor felkavaró megjegyzést.

A lemondók között volt a kampány legfőbb tanácsadója, Conrad Pogorzelski III, aki évekig Robinson egyik leghűségesebb bizalmasa volt, és aki az egyetlen tanácsadó volt, aki négy évvel ezelőtti alkormányzói jelöltsége során kockázatot vállalt – írja a The Washington Post nyomán az Index.

Pogorzelski vasárnap este SMS-ben megerősítette lemondását, és azt mondta, hogy ő és hét másik kampánystábtagja "saját elhatározásából" mondott le.

A többi lemondó között volt Chris Rodriguez kampányfőnök, Heather Whillier pénzügyi igazgató és Jason Rizk kampányfőnök-helyettes. Két politikai igazgató, John Kontoulas és Jackson Lohrer, valamint a műveleti igazgató, Patrick Riley szintén lemondott.

Hírdetés

A kampányban kevesebb mint 50 nappal a választások előtt bekövetkezett átrendeződés csak súlyosbítja a Robinsont, a tüzes Trump-támogatót sújtó problémákat, akit széles körben bíráltak "rasszista, antiszemita, transzfób és gyűlöletkeltő" megjegyzései miatt.

A CNN csütörtökön arról számolt be, hogy Robinson évekkel ezelőtt egy pornóoldalon azt írta, hogy ő egy "fekete NÁCI", hogy szívesen néz transznemű pornót, és hogy a rabszolgaság nem rossz. Azt is elmesélte az oldalon, hogy tinédzserként hogyan "leskelődött" nők után nyilvános tornatermi zuhanyzókban. Robinson tagadta, hogy ő írta volna a bejegyzéseket, és figyelmen kívül hagyta néhány republikánus képviselőtársának felhívását, hogy vonuljon vissza a versenytől.

Robinson vasárnapi nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy nagyra értékeli azon munkatársai erőfeszítéseit, akik "meghozták azt a nehéz döntést, hogy kilépnek a kampányból, és sok sikert kívánok nekik a jövőbeni erőfeszítéseikhez". Hozzátette, hogy biztos abban, hogy a kampány továbbra is "erős pozícióban van ahhoz, hogy a választók elé tárjuk fontos témáinkat és nyerjünk".

A kormányzójelölt nem volt ott szombaton az észak-kaliforniai Wilmingtonban tartott Trump-gyűlésen, és a volt elnök egyszer sem említette a nevét. Néhány MAGA-hű szavazó is elismerte, hogy Robinson árthat Trump esélyeinek, hogy megnyerje a fontos csatatérállamot, bár a legtöbben még mindig azt mondták, hogy támogatják őt.

Egyelőre nem világos, hogy ki fogja ezek után Robinson kampányát irányítani, aki a legutóbbi felmérések szerint 13 pontos hátrányban van demokrata ellenfelével, Josh Stein észak-karolinai főügyésszel szemben.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »