Valaki már rászólhatna erra a szandálba zoknit húzó szakállas bohócra, hogy csitulj!

Valaki már rászólhatna erra a szandálba zoknit húzó szakállas bohócra, hogy csitulj!

A rendszerváltás és a demokrácia állapota, illetve Orbán Viktor Tusnádfürdőn mondott beszéde volt a fő témája az Ökopolisz Alapítvány nyári akadémiáján szombaton Baján rendezett vitafórumnak. Az már eleve necces, hogy pár liberális észosztó balfasz rendszerváltásról papol, de amikor ráadásul még úgy is adnák elő a mondókájukat, hogy az nem lenne rettegéssel tákolt sületlenség, akkor gáz van… Főleg, ha még mindig szerepelhet az a bizonyos liberális „megmondóember.”

Tamás Gáspár Miklós, ez a korábban szandálba zoknit húzó szakállas bohóc, (próféta legfeljebb pár körúton belüli agymosott kretén szemében) értékelése szerint ma Magyarországon két szélsőjobboldali párt van, amelyek az államot védelmezik, vannak jobbközép pártok, amelyeket itthon baloldalinak neveznek, és „liberális és jóléti állam-maradékokból” állítják össze programjaikat. Emellett van az LMP, „a magyar politika szfinxe, amelynek karakterével kapcsolatban a párt is kutatómunkát végez” – fogalmazott, enyhe derültséget keltve.

Hírdetés

Tamás Gáspár Miklós szerint világszerte erőteljes a szabadság korlátozása, de a társadalmak hiába elégedetlenek, passzivitásban vannak, és az alternatíva illúziója sincs meg számukra.

A miniszterelnök tusnádfürdői beszédével kapcsolatban a filozófus azt mondta: attól fél, nem veszik elég komolyan „azt a politikai tragédiát, aminek a beszéd erőteljes összefoglalása. Ami abban kifejeződik, megérdemli a legmerevebb szembenállást” – fogalmazott.

Ez beszél megint a szabadságról, ez a gusztustalan seggfej… Hát a Kádár-ére utolsó szakaszában sokkal nagyobb szabadság volt, mint most. Ha valaki szidta a szovjetet, legfeljebb elfordultak… Ha most szidja valaki napjaink szovjetjeit, meg egyből megy a kaptárba… Mert egy csomó tényállás alapján leültethetik… Veletek kéne már egy kicsit erőteljesebben szemben állni, te Gazsi, hogy végre eltűnjetek örökre ott, ahova valók vagytok. A pöcegödörben.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »