Valaki kavar Hosszú Katinkáék körül

Valaki kavar Hosszú Katinkáék körül

„A hivatalos összeg, melyet a vébé népszerűsítéséért kap Katinka, a korábban már megjelent 25 millió forint. Hogy most miért írnak mást, erről fogalmam sincs, nem tudom, hogy ki, miért konspirál az ügyben, de minket ezidáig ezzel kapcsolatban senki sem keresett meg” – magyarázza érdeklődésünkre Hosszú Katinka sajtósa.

Azért kérdezzük őt, mert a szerdai Népszava arról írt, hogy egyedi elbírálás alapján Hosszú Katinka és Shane Tusup is 60-60 millió forintot kapnak az idei budapesti vizes világbajnokság népszerűsítéséért. Tóth Fanni közölte, ez egy légből kapott összeg, nem tudja, ki állíthat ilyet, ráadásul az esemény szervezésével megbízott Bp2017 Nkft. a fenti 25 milliós tétel közlésével már egyszer cáfolta a sajtóban korábban elterjedt 60 milliós számot.

Hírdetés

Megkérdeztük, Shane Tusup szerepel-e majd a reklámkampányban, de a sajtós hölgy egyértelműen cáfolta ezt az értesülést, így nem is értelmezhető, hogy miért is járna neki pénz.

Egy másik ügyben, a Dagály vízfelületének használatáról is szerettük volna kifaggatni Tóth Fannit, hiszen Hosszúék úszóklubja, az Iron Aquatics itt edz. A hírek szerint ezért cserébe nem kell bérleti díjat fizetniük, de mint a sajtós elmondta, erről az üzemeltetőt kell kérdezni, az pedig a Bp2017 Nkft.

Végezetül a szakmáról is kérdeztünk. Kinevezésekor Sós Csaba szövetségi kapitány elmondta, Shane Tusupot is meghívja majd az úszók edzőbizottságába. Úgy tudjuk, ezzel kapcsolatban előzetes egyeztetések már voltak, de a közelmúltban nem keresték Tusupot az ügyben. Ugyanakkor mivel ő elsősorban Hosszú Katinka edzőjének tartja magát, a júliusi vb-re való felkészülés most a legfőbb cél, az egyéb feladatok háttérbe szorulnak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »